Skip to main content
19 April 2023 06:51

Microsoft: Επιδιορθώθηκε το σφάλμα της CPU στο Firefox

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Microsoft κατάφερε, επιτέλους, να διορθώσει ένα σφάλμα υψηλής χρήσης CPU πέντε ετών στο Mozilla Firefox. Το σφάλμα, το οποίο συνδέεται με τη διαδικασία εκτέλεσης της υπηρεσίας Antimalware του Windows Defender, είναι γνωστό ότι παράγει υψηλή χρήση CPU κατά την εκτέλεση του Firefox, σε σύγκριση με το Google Chrome και το Microsoft Edge.

«Σύμφωνα με τη Microsoft, η επιδιόρθωση θα ενσωματωθεί σε όλους τους χρήστες ως μέρος των τακτικών ενημερώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος», έγραψε ο Yannis Juglaret, Developer της Mozilla. «Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και χρήστες Windows 7 και 8.1, παρόλο που αυτές οι πλατφόρμες δεν θα έπρεπε να είχαν πρόβλημα απόδοσης με τον Firefox εξαρχής, επειδή τα συμβάντα ETW που το προκαλούν δεν υπάρχουν σε αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Από όσο καταλαβαίνω, μόνο οι χρήστες που θα απέρριπταν ρητά τις ενημερώσεις ορισμού δεν θα λάβουν τη διόρθωση. Αυτή η ενημέρωση έχει πλέον κυκλοφορήσει, επομένως οι χρήστες του Firefox θα πρέπει να έχουν αισθητά καλύτερη απόδοση», κατέληξε.

Πέντε χρόνια είναι, σαφώς, πολύς χρόνος για μια διόρθωση σφαλμάτων. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η μη διόρθωση του σφάλματος του Mozilla Firefox είναι ο τρόπος της Microsoft να πείσει τους χρήστες να μεταβούν στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge της Microsoft. Σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα μεριδίου αγοράς προγράμματος περιήγησης του StatCounter, ο Firefox χρησιμοποιείται μόνο από το 2,93% όλων των χρηστών, ενώ το Chrome και το Edge, που βασίζονται στην ίδια βάση του Chromium, αντιπροσωπεύουν το 70% της αγοράς προγράμματος περιήγησης ιστού (με την κατασκευή Edge μόλις 4,64% αυτού του συνόλου). Έτσι, η Microsoft πιθανώς θεώρησε βέλτιστο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δημοφιλέστερων εργαλείων, από το να εντοπίσει ένα εξειδικευμένο σφάλμα απόδοσης που επηρεάζει τόσο λίγους χρήστες.

Τεύχος 267

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ