Skip to main content
18 November 2022 07:51

Lockheed Martin και Microsoft βάζουν υπηρεσίες cloud στο Πεντάγωνο

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Lockheed Martin και η Microsoft εμβαθύνουν τη στρατηγική τους σχέση για να βοηθήσουν στην τροφοδοσία της επόμενης γενιάς τεχνολογίας υπολογιστών και επικοινωνιών για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε αυτή τη σχέση. Σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, η Lockheed Martin θα γίνει η πρώτη μη κυβερνητική οντότητα που θα λειτουργεί ανεξάρτητα μέσα στο Microsoft Azure Government Secret cloud.

«Οι ηγέτες μας στην εθνική ασφάλεια χρειάζονται ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα πληροφοριών, γι’ αυτό φέρνουμε τη δύναμη του cloud υπερκλίμακας για να επιταχύνουμε τις αποστολές εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Jason Zander, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για στρατηγικές αποστολές και τεχνολογίες. «Σε συνεργασία με τη Lockheed Martin, δείχνουμε πώς η αμυντική βιομηχανική βάση μπορεί να φέρει διαβαθμισμένα δεδομένα στο cloud με ασφάλεια».

Η συμφωνία ξεκινά ένα διετές πρόγραμμα συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης για την προώθηση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης, μοντελοποίησης και προσομοίωσης για το Πεντάγωνο. Επεκτείνει επίσης την υπάρχουσα συνεργασία των εταιρειών για την παροχή προηγμένης δικτύωσης και ασφαλών δυνατοτήτων 5G για αμυντικές εφαρμογές και στοχεύει στην επιτάχυνση του 1LMX, της προσπάθειας ψηφιακού μετασχηματισμού της Lockheed Martin.

Τεύχος 175

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ