Skip to main content
3 November 2023 07:58

Kaspersky: Aρχές δεοντολογίας αναφορικά με την AI

Η Kaspersky παρουσίασε τις θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας της αναφορικά με την ανάπτυξη και τη χρήση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML), ενισχύοντας τη δέσμευσή της για μια διαφανή και υπεύθυνη προσέγγιση στην ανάπτυξη των καινοτόμων τεχνολογιών.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, καθώς οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην κυβερνοασφάλεια, οι αρχές που παρουσιάζονται στο whitepaper της Kaspersky εξηγούν πώς η εταιρεία διασφαλίζει την αξιοπιστία των τεχνολογιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και παρέχει καθοδήγηση σε άλλους φορείς του κλάδου για τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση αλγορίθμων AI/ML. Η σχετική συζήτηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Kaspersky στο πλαίσιο του Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου του ΟΗΕ, που διεξήχθη στην Ιαπωνία, συγκεντρώνοντας τους κορυφαίους επαγγελματίες παγκοσμίως στον τομέα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, η Kaspersky χρησιμοποιεί αλγορίθμους μηχανικής μάθησης (ML), η οποία και αποτελεί υποκατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης. Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης με την τεχνογνωσία των ειδικών της Kaspersky έχει επιτρέψει στα προϊόντα της εταιρείας να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μια πληθώρα νέων απειλών καθημερινά. Συνεπώς, η χρήση της μηχανικής μάθησης μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση και αναγνώριση απειλών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ακρίβεια της αναγνώρισης κακόβουλου λογισμικού. Προωθώντας την καινοτομία, η Kaspersky έχει διαμορφώσει κάποιες θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας σχετικά με τη χρήση των AI και ML μοντέλων. Θέλοντας να συμμετάσχει σε έναν ανοικτό διάλογο στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος θα διασφαλίσει ότι το AI θα χρησιμοποιείται για να κάνει τον κόσμο καλύτερο, η Kaspersky μοιράζεται τις αρχές δεοντολογίας της αναφορικά με τη χρήση των τεχνολογιών AI και ML.

Σύμφωνα με την Kaspersky, η απρόσκοπτη ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών AI και ML θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ακόλουθες έξι αρχές:

Διαφάνεια, ασφάλεια, ανθρώπινος έλεγχος, προστασία της ιδιωτικής ζωής, δέσμευση για την προώθηση της διαδικτυακής ασφάλειας, πρόθεση για συμμετοχή σε έναν ανοικτό διάλογο.

Τεύχος 385

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ