Skip to main content
19 April 2024 06:46

Kaspersky: Μείωση του άγχους που προκαλείται από τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδειχθεί ως σημαντική πηγή στρες, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό του άγχους και των σχετικών με το στρες προβλημάτων για τους χρήστες. Για να ελαχιστοποιήσετε λοιπόν τον αρνητικό αντίκτυπο των κοινωνικών δικτύων στην ψηφιακή ευημερία, οι ειδικοί της Kaspersky προτείνουν διάφορες απλές συμβουλές:

Το απόρρητο μπορεί να ενισχυθεί στις ρυθμίσεις λογαριασμού: Προσαρμόζοντας ποιος μπορεί να βλέπει ένα προφίλ και τις αναρτήσεις, οι χρήστες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανεπιθύμητων αλληλεπιδράσεων με αγνώστους που μπορεί να έχουν κακές προθέσεις. Αυτό το προληπτικό μέτρο μετριάζει πιθανές απειλές όπως η παρακολούθηση, η κλοπή ταυτότητας, το doxing και οι απάτες phishing.

Οι επιλεκτικές συνδέσεις και η προσεκτική κοινοποίηση είναι κρίσιμες στρατηγικές για την παροχή διαδικτυακής ασφάλειας και ψηφιακής ευημερίας: Ελέγχοντας το ψηφιακό περιβάλλον μέσω της προσεκτικής αποδοχής αιτημάτων φιλίας, οι χρήστες μπορούν να οδηγηθούν σε μια πιο θετική και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία. Η επαφή με ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως σκηνές βίας ή σκληρότητας, μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία.

Η επαγρύπνηση είναι το παν: Πίσω από φαινομενικά ακίνδυνα links στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά κρύβονται συστήματα phishing, τα οποία καμουφλάρονται για να μιμηθούν νόμιμους ιστότοπους. Αυτά τα παραπλανητικά sites έχουν σχεδιαστεί για να εξαπατούν τους χρήστες ώστε να αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, οικονομικά στοιχεία και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Ένας αδύναμος κωδικός πρόσβασης είναι δώρο για έναν απατεώνα: Ένας ισχυρός, σύνθετος κωδικός πρόσβασης λειτουργεί ως μια κρίσιμη πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε τέτοιες απειλές, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη των προσωπικών πληροφοριών και της ψηφιακής ταυτότητας, αποτρέποντας το άγχος και τις επιπλοκές που σχετίζονται με την αντιμετώπιση παραβιασμένων λογαριασμών.

Η αναφορά ύποπτης δραστηριότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διατήρησης ενός ασφαλούς και φιλικού διαδικτυακού περιβάλλοντος: Τέτοιες αναφορές επιτρέπουν στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα – είτε πρόκειται για την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου, είτε για την απαγόρευση κακόβουλων λογαριασμών.

ΤΕΥΧΟΣ 493

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ