Skip to main content
1 September 2022 06:44

Kυβερνοεπίθεση δέχθηκε το data center της interworks.cloud

Το data center της interworks.cloud στη Θεσσαλονίκη και το σκέλος των υπηρεσιών cloud infrastructure δέχθηκε κυβερνοεπίθεση και εμπειρογνώμονες από Ελλάδα και Αμερική προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Επιπλέον, ενημερώθηκαν και οι απαιτούμενες για παρόμοια περιστατικά ενημερώσεις στις αρμόδιες αρχές.

Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 28 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Μόλις η επίθεση έγινε αντιληπτή, ξεκίνησε άμεσα η προσπάθεια αποκατάστασης της λειτουργίας των συστημάτων και της ανάκτησης δεδομένων.

Η interworks.cloud συνεργάζεται με την Microsoft στη διανομή υπηρεσιών cloud, αλλά και με τους τεχνολογικούς πάροχους Acronis, Google, Webroot, Fortinet, Dropsuite. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι η διανομή των Microsoft Cloud Services (CSP) δεν επηρεάστηκε από την κυβερνοεπίθεση.

Η ισχύς της κυβερνοεπίθεσης φαίνεται να είναι μεγάλη, καθώς ο χρόνος επαναφοράς είναι ήδη άνω των 24 ωρών και δεν υπάρχει ακόμη χρόνος εκτίμησης για την πλήρη επαναφορά των υπηρεσιών.

Οι συνεργάτες της εταιρείας και το κοινό, μπορούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, πατώντας εδώ.

Τεύχος 120

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ