Skip to main content
19 April 2023 06:51

IT κέντρο της Deutsche Bank εγκαταλείπει τη Ρωσία

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank προσπαθεί εκ νέου να απεξαρτηθεί από το κέντρο πληροφοριακής τεχνολογίας (IT) που διατηρεί στη Ρωσία, καθώς αποπειράται να αποσυρθεί από τη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία πέρσι.

Η εταιρεία έχει προσφέρει στο εκεί προσωπικό της πακέτα εθελούσιας εξόδου ή μεταφοράς σε άλλες τοποθεσίες, καθώς «συνεχίζει τη μείωση κινδύνου από τις δραστηριότητες στο Russia Technology Center», ανέφερε εκπρόσωπος της DB μέσω email, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η προσπάθεια έχει ως στόχο «την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των δραστηριοτήτων και είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τη σχετική ρωσική νομοθεσία», πρόσθεσε.

Η προσφορά ακολουθεί μία άλλη η οποία είχε γίνει πέρσι από την Deutsche Bank σε εκατοντάδες υπαλλήλους, που μετακινήθηκαν από τα γραφεία της τράπεζας σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη στο Βερολίνο, όπου η εταιρεία διευρύνει το κέντρο τεχνολογίας της. Πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Deutsche Bank διατηρούσε προσωπικό 1.500 υπαλλήλων του κλάδου IT στη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιέζει εδώ και καιρό τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Η γερμανική Commerzbank έχει προχωρήσει σε τεχνικές προετοιμασίες προκειμένου να αφαιρέσει τη χώρα από το κοινό σύστημα IT της, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ακόμα, η Raiffeisen Bank International ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει είτε να πωλήσει είτε να προχωρήσει σε spin off της ρωσικής θυγατρικής της.

Τεύχος 267

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ