Skip to main content
23 April 2024 06:59

Honda CR-V e:HEV / e:PHEV: Νέα μοντέλα πέντε αστέρων

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα Honda CRV e:HEV και e:PHEV με SENSING 360 απέσπασαν τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP. Ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050, η έκτη γενιά του CR-V διαθέτει μια σειρά από βελτιωμένες και αναβαθμισμένες τεχνολογίες, ώστε να επιτυγχάνει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας επιβατών και πεζών στην κατηγορία του.

Το Honda SENSING 360 διαθέτει μια κάμερα με γωνία θέασης 100° προς τα εμπρός, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και τέσσερα ραντάρ στις γωνίες, προσφέροντας πλήρη εικόνα 360° γύρω από το όχημα. Η αναγνώριση αντικειμένων μέσω της ανανεωμένης εμπρόσθιας κάμερας του CR-V, και η ανίχνευση αντικειμένων μέσω ραντάρ, επιτρέπει στο όχημα να αναγνωρίζει τις γραμμές του δρόμου, τα κράσπεδα, τις μοτοσυκλέτες, τους ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Το αναβαθμισμένο σύστημα Front Cross Traffic Warning έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την παρουσία οχημάτων αριστερά, δεξιά και μπροστά από το αυτοκίνητο και να εκδίδει ηχητικές, οπτικές και απτικές ειδοποιήσεις για τον οδηγό, εάν πλησιάζει με υπερβολική ταχύτητα. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, ενεργοποιείται το Collision Mitigation Braking System, το οποίο εφαρμόζει αυτόματα ελαφρά πίεση πέδησης για να μειώσει την πιθανότητα ή τη σοβαρότητα μιας μετωπικής σύγκρουσης. Εάν το σύστημα διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση, θα φρενάρει πλέον δυνατά.

Επίσης, προκειμένου να πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας Euro NCAP σε περίπτωση πρόσκρουσης για την προστασία ενηλίκων επιβατών, το αμάξωμα του CR-V ενσωματώνει έναν αριθμό δομικών δοκών που βελτιώνουν τη συνολική παθητική ασφάλεια του οχήματος.

ΤΕΥΧΟΣ 495

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ