Skip to main content
8 June 2023 06:56

Headset Vision Pro από την Apple

H Apple επιβεβαίωσε τελικά το Vision Pro, το headset εικονικής πραγματικότητας. Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με «εφαρμογές και εμπειρίες», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Apple για τον σχεδιασμό ανθρώπινης διεπαφής, Alan Dye, σε μια έκδοση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του δικού τους περιβάλλοντος ή σε έναν πλήρως καθηλωτικό χώρο εικονικής πραγματικότητας (VR). «Το Apple Vision Pro βασίζεται αποκλειστικά στα μάτια, τα χέρια και τη φωνή σας», συνέχισε ο Dye.

Μια λειτουργία που ονομάζεται EyeSight θα δείχνει τα μάτια των χρηστών στην μπροστινή οθόνη όταν βρίσκονται σε λειτουργία AR, προσομοιώνοντας μια διαφανή οθόνη και επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδρούν πιο φυσικά με τους γύρω τους. Μια κυρτή οθόνη OLED εμφανίζει τα μάτια του χρήστη στον έξω κόσμο, δίνοντας την εντύπωση ότι το headset είναι ένα κομμάτι ημιδιαφανούς γυαλιού. Η οθόνη θολώνει αν ο χρήστης βρίσκεται σε έναν πλήρως εμβυθιστικό χώρο VR, ενώ επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν (προσομοιωμένη, τουλάχιστον) οπτική επαφή όταν βρίσκονται σε λειτουργία AR. Παράλληλα, μια σειρά από κάμερες IR με κατεύθυνση προς τα κάτω και προς τα έξω επιτρέπει στη συσκευή να παρακολουθεί τη θέση και τις χειρονομίες σας ανά πάσα στιγμή, επιτρέποντας στην εταιρεία να δημιουργήσει μια εμπειρία χωρίς χειριστήριο, αλλά και χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να κρατάει τα χέρια του στη γραμμή των ματιών του όταν χρησιμοποιεί το σετ κεφαλής.

Το Vision Pro κυκλοφορεί στην τιμή των 3.499 δολαρίων. Η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα αμυντική σχετικά με το κόστος τις στιγμές πριν το ανακοινώσει, συγκρίνοντας το με την τιμή του εξοπλισμού τού σπιτιού σας, μια τεράστια τηλεόραση, ένα σετ surround ήχου, ένα νέο φορητό υπολογιστή ή μια σύγχρονη κονσόλα παιχνιδιών, αλλά η τιμή υποδηλώνει, κατά κάποιον τρόπο, ότι η εταιρεία εστιάζει στην κατασκευή ενός σετ που μπορεί πραγματικά να εκπληρώσει τους στόχους που έχει δηλώσει: «ολοήμερη» χρήση, πραγματικά συναρπαστικές εμπειρίες «μικτής πραγματικότητας» και εικονικές επιφάνειες εργασίας, κάτι περισσότερο δηλαδή από μια καινοτομία.

Τεύχος 301

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ