Skip to main content
27 October 2023 06:43

H Allwan έφερε το Yeastar Day στην Αθήνα

Του Χρίστου Κρανάκη

Με απόλυτη επιτυχία και σε άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Yeastar Day 2023 – Roadshow που διοργάνωσε η Allwan, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To περιοδικό Techmail είχε τη χαρά να παρευρεθεί στην εκδήλωση και σας μεταφέρει πλούσιο ρεπορτάζ από τις λύσεις στον τομέα της IP τηλεφωνίας και των ενοποιημένων επικοινωνιών της Yeastar που παρουσιάστηκαν, τις οποίες προμηθεύει η Allwan στην Ελλάδα.

Πλάνα από την γραμματεία στην είσοδο του event.

Την εκδήλωση, από πλευράς Allwan, άνοιξε η κα Κική Ουζουγιάννη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους συνεργάτες της εταιρείας. Όπως ανέφερε εισηγητικά, η διανομή των προϊόντων της Yeastar στην ελληνική αγορά ξεκίνησε προ δεκαετίας από την Allwan, η οποία ήδη από τότε εξειδικεύεται στις λύσεις της πρώτης ως Μaster Distributor. Όπως δήλωσε, βασικός στόχος του Yeastar Day αποτελεί η γνωριμία των επαγγελματιών της τηλεφωνίας με τις διαρκώς εξελισσόμενες τεχνολογίες που αξιοποιεί η Yeastar στην ανάπτυξη του προϊοντολογίου της.

Η Κική Ουζουγιάννη κατά την ομιλία της

Ο κος Χαράλαμπος Καρατζάς από το Τμήμα Πωλήσεων της Allwan ανέλαβε μία σύντομη παρουσίαση της εταιρείας. Όπως είπε, η Allwan από το 2013 που ιδρύθηκε, επικεντρώνεται στη διανομή επιλεγμένων τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους, με στόχο να προσφέρει στην ελληνική αγορά ανταγωνιστικές και αξιόπιστες επιλογές, στους τομείς εξειδίκευσής της.

Ο Χαράλαμπος Καρατζάς ανέλαβε την εταιρική παρουσίαση της Allwan

Η Allwan διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που συγκαταλέγονται στους ακόλουθους τομείς και διανέμονται από το πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της εταιρείας:

IP Τηλεφωνία:

• Συστήματα IP PBX (Device, Software, Cloud).

• Συσκευές IP (VoIP Phones, Hotel Phones, V/C Phones).

• IP Door Phones.

• Voice Gateways – Headsets.

Ασύρματη Δικτύωση:

• Indoor / Outdoor Access Points.

• Outdoor CPEs / Bridges.

• Wireless Backhaul Systems.

• Wireless Gateways / Controllers.

• Antennas.

• Accessories & Sensors.

Λύσεις Συνδιάσκεψης:

• Audio Conference.

• Group Video Conference (mobile, desktop, room & enterprise).

• Cloud Video Conference.

• Λύσεις ZOOM & Teams Video Conference Group Video Conference (mobile, desktop, room & enterprise).

Συστήματα Επιτήρησης, Ασφάλεια:

• HD multi-megapixel IP κάμερες (Dome, Bullet, Panoramic), με πλήθος χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.

• NVRs / PoE NVRs.

• Remote management s/w.

Δικτύων, Υποδομές Δικτύωσης & Διασύνδεσης:

• Ethernet Routers.

• MultiWAN Routers.

• Security Gateways.

• 5G & 4G LTE Router MultiWAN Routers.

Όσον αφορά στις βασικές συνεργασίες που έχει συνάψει η Allwan με μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους παρόχους τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ο κοςΚαρατζάς ανέφερε πως – πέραν της Yeastar – η εταιρεία προμηθεύει την ελληνική αγορά με τα προϊόντα των Yealink, Akuvox, Snom, Vtech, MileSight, TP-Link κ.ά.

Κλείνοντας, ο κος Καρατζάς αναφέρθηκε στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Allwan, εστιάζοντας στον ανοδικό ρυθμό πωλήσεων που καταγράφει η εταιρεία, ο οποίος ανέρχεται στο εντυπωσιακό 27,25% κατά μέσο όρο τα τελευταία 4 χρόνια. Όπως εξήγησε, η αυξητική πορεία των πωλήσεων της εταιρείας οφείλεται κατά κύριο λόγο:

• Στο ευρύ δίκτυο διανομής που έχει συγκροτήσει η Allwan ανά την Ελλάδα.

• Στις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με προμηθευτές και συνεργάτες της.

• Στις αξιόπιστες λύσεις των vendors της.

• Στην καταρτισμένη και εξειδικευμένη της ομάδα πωλήσεων.

• Στην άρτια τεχνική υποστήριξη που προσφέρει στους επαγγελματίες συνεργάτες της.

H Yeastar για την Allwan: Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η αντιπρόσωπος της Yeastar, Arya Zhou, Διευθύντρια Πωλήσεων και Υπεύθυνη για την Ευρώπη, εκπροσωπώντας την εταιρεία μέσω ζωντανής σύνδεσης. Η κα Zhou ευχαρίστησε την Allwan για την πολύχρονη συνεργασία, όπως και τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες που εμπιστεύονται τις λύσεις της Yeastar. Εστιάζοντας στις νέες καινοτομίες που λανσάρει η εταιρεία, η κα Zhou αναφέρθηκε στη λύση Cloud-PBX, αλλά και στα νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να ενσωματωθούν σύντομα στην επιτυχημένη σειρά P-Series IPPBX, προσφέροντας ακόμη περισσότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους επαγγελματίες του χώρου.

H Arya Zhou μέσω τηλεδιάσκεψης

H P-Series στο επίκεντρο: Μπαίνοντας στο πιο αμιγώς τεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, ο κος Χρήστος Σιγάλας, μηχανικός της εταιρείας, παρουσίασε στο κοινό την «αφρόκρεμα» των προϊόντων της Yeastar που προμηθεύει η Allwan. Εστίασε κατά βάση στην αναβαθμισμένη P-Series, η οποία χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό ποσοστό (75%) στη μετατροπή των Free-trial P-Series Plans σε ετήσια προγράμματα επί πληρωμή. Μάλιστα, όπως σημείωσε, το λογισμικό της P-Series καταγράφει μία κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων, καθώς ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που κατέχει είναι η πλήρης συμβατότητα σε server Del, VMware, Hyper-V, KVM και σε AWS Cloud. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Σιγάλας, η σειρά απευθύνεται κυρίαρχα σε πελάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τους υπάρχοντες servers του οργανισμού τους ή/και σε όσους απαιτούν ύψιστο επίπεδο ασφάλειας και ελέγχου του συστήματος.

Ο Χρήστος Σιγάλας παρουσίασε λύσεις και προϊόντα της Yeastar

Σενάρια: Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κος Σταύρος Σπιθουράκης, Μηχανικός Δικτύου της Allwan παρουσιάζοντας και επεξηγώντας διάφορα πραγματικά σενάρια υλοποίησης λύσεων της Yeastar ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους η Yeastar μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ευελιξία, στην αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

O Σταύρος Σπιθουράκης στο βήμα των ομιλητών.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα προϊόντα της Yeastar από κοντά και να ενημερωθούν για τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά τους από την πιστοποιημένη ομάδα μηχανικών της Allwan που παρευρέθηκε στον χώρο. Φυσικά, από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο κος Μανόλης Ρήγος, Διευθυντής της Allwan, o οποίος συνομίλησε με τους συνεργάτες και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στο event.

Η P-Series της Yeastar.

Η ανακοίνωση της Allwan: Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την επιτυχή έκβαση του εφετινού Yeastar Day, η Allwan ανέφερε: «Ήταν μεγάλη χαρά για την Allwan που το “Yeastar Day 2023” ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφενός λόγω της μεγάλης προσέλευσης συνεργατών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως λόγω της επίτευξης του βασικού στόχου του συγκεκριμένου roadshow, που είναι να έρθουμε πιο κοντά στους επαγγελματίες του τομέα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά τους, ενημερώνοντάς τους για τις τάσεις της αγοράς και τις τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της IP τηλεφωνίας».

Τεύχος 380

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ