Skip to main content
4 April 2024 06:48

Greek Space Tech Forum 2024

Ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Greek Space Tech Forum 2024, το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία, του οποίου τις εργασίες παρακολούθησε ένα μεγάλο και διευρυμένο κοινό. Πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, εκπρόσωποι του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος είχαν τη δυνατότητα, σε μία ξεχωριστή συνάντηση εργασίας, να συνομιλήσουν με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνο Καράντζαλο. Επί τάπητος βρέθηκε η εθνική στρατηγική στην οικονομία του διαστήματος, αλλά και η επόμενη μέρα ύστερα και από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων που προσέλκυσε οκτώ υποψήφια σχήματα.

Tο Greek Space Tech Forum 2024 διοργανώθηκε από την ethosEVENTS και την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του, ο Αθανάσιος Πότσης, PhD Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ που συνδιοργάνωσε το Greek Space Tech Forum 2024, ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η θωράκιση της ασφάλειας της χώρας απαιτεί καινούργια εργαλεία. Όπως πρόσθεσε, στο ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα απασχολούνται περισσότερα από 3.000 άτομα.

ΤΕΥΧΟΣ 482

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ