Skip to main content
24 July 2023 06:44

Fortinet: Καινούρια next-gen firewalls για Data Centers 

Του Χρίστου Κρανάκη 

Η Fortinet παρουσίασε, πριν μερικές μέρες, δύο καινούρια, νέας γενιάς firewalls (NGFW) που προορίζονται για data centers, ένα που απευθύνεται σε πολύ μεγάλα, υπερμεγέθη κέντρα δεδομένων και ένα που απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους κέντρα δεδομένων. 

Οι νέες σειρές firewall ονομάστηκαν 3200F και 900G, με την πρώτη να είναι ειδικά κατασκευασμένη για μεγάλα σε μέγεθος data centers και τη δεύτερη να απευθύνεται στην αγορά μικρότερης εμβέλειας, όπως π.χ. εγκαταστάσεις ενός μεγάλου πανεπιστημιακού campus ή ενός μικρομεσαίου data center. 

Τα firewalls σειράς 3200F αποτελούν τομή και συνέχεια της σειράς 3200, η οποία έχει κατασκευαστεί ειδικά για υπερσύγχρονα data centers.Η σειρά 3200F προσαρμόζεται στο ASIC της Fortinet και έχει 5 έως 10 φορές βελτιωμένη απόδοση, ενώ, ταυτόχρονα, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια. Ακόμα, προσφέρει δυνατότητα τεσσάρων διασυνδέσεων 400GE. 

«Τέτοιου είδους συσκευές για data centers παρέχουν σε μια ιδιαίτερα μεγάλη επιχείρηση, ιδιαίτερων απαιτήσεων, ολοκληρωμένη προστασία», ανέφερε στέλεχος της Fortinet κατά την προϊοντική παρουσία. 

Από την άλλη πλευρά, το firewall της σειράς 900Gπροσφέρει, σύμφωνα με την εταιρεία, εξαπλάσια απόδοση του τείχους προστασίας και τριπλάσια απόδοση προστασίας από απειλές (20 Gb/s) από τον μέσο όρο του κλάδου. 

Τόσο η σειρά 3200F όσο και η 900G βρίσκονται σε συμπαγή μορφή συσκευής και όχι πλαισίου. 

Καθώς η τάση για υβριδικά mesh firewalls φαίνεται πως υπερισχύει των προϋπάρχοντων δικτυακών firewall , η Fortinet τονίζει ότι το ενιαίο λειτουργικό σύστημα και η ενοποιημένη διαχείριση που προσφέρουν τα next-gen firewall, FortiGate NGFWs, καθιστούν τις λύσεις αυτές ιδανικές για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης υβριδικής αρχιτεκτονικής mesh firewall. 

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, προβλέπεται πως μέχρι το 2026 πάνω από το 60% των οργανισμών θα έχουν υιοθετήσει πάνω από έναν τύπο firewall, γεγονός που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καθιέρωση των υβριδικών mesh firewalls. 

«Τα firewalls δεν αποτελούν απλώς μια πλατφόρμα silo σε μια εγκατάσταση – εξελίσσονται σε ένα υβριδικό mesh firewall σε όλες τις τεχνολογίες end-to-end», δήλωσε ο Nirav Shah, Αντιπρόεδρος προϊόντων και λύσεων της Fortinet. «Αυτό που είναι μοναδικό στο portfolio της Fortinet είναι ότι τα next gen firewalls έχουν ενιαίο λειτουργικό σύστημα και δυνατότητα ενιαίας διαχείρισης». 

Τεύχος 333

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ