Skip to main content
23 May 2024 06:51

Forscope έναντι Key Sellers: Μια σύγκριση λύσεων

Η επιλογή λογισμικού αποτελεί κρίσιμο βήμα για κάθε επιχείρηση, καθώς επηρεάζει την απόδοση, την ασφάλεια και την οικονομία της. Η ασφάλεια των προϊόντων και η εγγυημένη συμβατότητα με τις ανάγκες της επιχείρησης θεωρούνται κριτήρια μείζονος σημασίας, βάσει των οποίων θα ληφθεί η απόφαση για την αγορά του λογισμικού. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τον προϋπολογισμό της εταιρείας καταφεύγουν σε χαμηλού κόστους επιλογές που διατίθενται στο διαδίκτυο, οι οποίες όμως εγκυμονούν κινδύνους, καθώς η χαμηλή τιμή είναι πιθανό να οφείλεται στην παράνομη προέλευσή τους. Στον κόσμο του μεταχειρισμένου λογισμικού, η επιλογή μεταξύ της Forscope και των Key Sellers παρουσιάζει σημαντικές διαφορές.

Η αγορά και η χρήση μη νόμιμου λογισμικού συνιστούν σημαντικούς κινδύνους για κάθε επιχείρηση. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας λογισμικού, η χρήση παράνομου λογισμικού μπορεί να οδηγήσει σε νομικά προβλήματα και επιβολή προστίμων, αφού αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και των συμβάσεων χρήσης. Επιπλέον, το παράνομο λογισμικό χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό κινδύνου, καθώς δεν υποστηρίζεται από τρέχουσες ενημερώσεις και διορθώσεις ασφαλείας, αυξάνοντας το ρίσκο εκθέσεως σε κυβερνοαπειλές και προβλήματα ασφάλειας δεδομένων. Συνεπώς, κάθε επιχείρηση μόνο κέρδος θα έχει αν συνεργάζεται με αξιόπιστους προμηθευτές.

Οι διαφορές μεταξύ των product keys και των αδειών χρήσης λογισμικού είναι καίριας σημασίας και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση αποκτά και χρησιμοποιεί το λογισμικό της. Ενώ ένα κλειδί προϊόντος απλώς ενεργοποιεί το λογισμικό, μια άδεια χρήσης ορίζει τους όρους, τους περιορισμούς και τα δικαιώματα χρήσης. Επιπρόσθετα, η κατοχή ενός product key δεν αποτελεί αποδεικτικό ιδιοκτησίας. Παρομοιάζοντας το product key με το κλειδί ενός αυτοκινήτου, εύκολα προκύπτει ότι κάποιος που διαθέτει το κλειδί μπορεί να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, αυτό όμως δεν τον καθιστά απαραίτητα και τον ιδιοκτήτη του. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η αγορά του product key, αλλά η αγορά αυτή πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από την άδεια χρήσης λογισμικού και όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πληρούνται οι νομικά προβλεπόμενες απαιτήσεις για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του λογισμικού.

Το καινούργιο λογισμικό της Microsoft αγοράζεται απευθείας από τον κατασκευαστή, παρέχοντας πρόσφατες εκδόσεις του, με πλήρη υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας. Το μεταχειρισμένο λογισμικό της Microsoft προέρχεται από άδειες χρήσης, που επιχειρήσεις ή οργανισμοί δεν χρειάζονται πλέον, και είναι διαθέσιμο προς πώληση. Αυτό το λογισμικό μπορεί να περιλαμβάνει τόσο άδειες χρήσης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, όσο και άδειες χρήσης που έχουν μεταβιβαστεί από προηγούμενους κατόχους. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταχειρισμένο λογισμικό εμφανίζει ίδια λειτουργικότητα και λαμβάνει πλήρη υποστήριξη και ενημερώσεις ακριβώς όπως και το καινούργιο λογισμικό. Οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τη συμβουλευτική υπηρεσία της Forscope και να καθοδηγηθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες, έτσι ώστε να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Πριν την ολοκλήρωση της αγοράς, το λογισμικό υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους από ανεξάρτητους ελεγκτές, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα και τη νομιμότητά του. Κατά τη μεταπώληση, όλα τα νομιμοποιητικά έγραφα που επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα του λογισμικού παραδίδονται στην εκάστοτε επιχείρηση, ώστε να είναι σε θέση να τα προσκομίσει κατά την πραγματοποίηση ελέγχου. Ακόμα, η Forscope παρέχει ασφάλεια αστικής ευθύνης και υπηρεσίες επιθεώρησης νομιμότητας λογισμικού, ενισχύοντας έτσι τη δέσμευσή της για ασφάλεια και αξιοπιστία. Η επιλογή μεταχειρισμένου λογισμικού από τη Forscope αποτελεί μια νόμιμη, ασφαλή και οικονομικά προσιτή λύση για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό, που επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους πόρους του, διατηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα ποιότητας και συμμόρφωσης.

ΤΕΥΧΟΣ 512

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ