Skip to main content
9 February 2024 07:54

Face check στο Entra Verified ID

Η Microsoft έχει προσθέσει την ταυτοποίηση προσώπου στην υπηρεσία Entra Verified ID, η οποία επιτρέπει σε οργανισμούς να δημιουργούν και να εκδίδουν επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια για την επικύρωση προσωπικών στοιχείων όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, οι πιστοποιήσεις και η κατοικία. Η νέα λειτουργία Face Check είναι διαθέσιμη ως δωρεάν έκδοση, ενώ η εμπορική έκδοσή της έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο έτος.

Το Face Check χρησιμοποιεί το Azure AI Face API της Microsoft για την αντιστοίχιση της selfie ενός χρήστη σε πραγματικό χρόνο που επιβεβαιώνεται ότι είναι αυθεντική μέσω της εφαρμογής Microsoft Authenticator με ένα υπάρχον αξιόπιστο έγγραφο ταυτότητας, όπως ταυτότητα εργασίας, άδεια οδήγησης ή διαβατήριο. Η λειτουργία Verified ID του Microsoft Authenticator παρέχει ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης.

Οι πρώτοι πελάτες τής προεπισκόπησης χρησιμοποιούν το Face Check με το Verified ID για να μειώσουν τους κινδύνους χακαρίσματος λογαριασμού και πλαστοπροσωπίας για υπαλλήλους, προμηθευτές και επισκέπτες επιχειρήσεων.

«Ο έλεγχος προσώπου με τη χρήση του Entra Verified ID δίνει μια νέα δυνατότητα επαλήθευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαληθεύσει ότι το άτομο που πιστοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας είναι πράγματι ο νόμιμος κάτοχος των διαπιστευτηρίων πιστοποίησης, όπως τα passkeys, ή το FIDO2, το MFA, ή ακόμη και το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης», λέει ο Ankur Patel, επικεφαλής προϊόντος της Microsoft για το Entra Verified ID. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Face Check είναι πιο αξιόπιστο από την αυτοεπιβεβαίωση για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ή πιστοποίησης.

Η Gartner προβλέπει ότι η ενσωμάτωση πλατφορμών επαλήθευσης ταυτότητας (IDV) και διαχείρισης πρόσβασης θα γίνει «κανόνας» μέχρι το 2027 για την εισαγωγή, την πιστοποίηση και την ανάκτηση εισόδου σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες. Επιπλέον, η Gartner εκτιμά ότι η IDV θα μπορούσε να μειώσει τις επιθέσεις κατάληψης ενός λογαριασμού ακόμα και κατά 75%.

Τεύχος 445

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ