Skip to main content
5 September 2022 06:55

ENISA: Πρόσκληση για νέα μέλη στη Συμβουλευτική Ομάδα

Του Στάθη Ασπιώτη

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς experts για να γίνουν μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας (Advisory Group).

Καθώς η θητεία των μελών της τρέχουσας Συμβουλευτικής Ομάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, ο ENISA καλεί υπηκόους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και υπηκόους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) να υποβάλουν αίτηση για την επόμενη θητεία μέλους.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα οριστούν ως εμπειρογνώμονες «ad personam». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκπροσωπούν μια χώρα, ούτε μια εταιρεία. Η επιλογή θα βασίζεται μόνο στη δική τους ειδική εμπειρία και τα προσωπικά πλεονεκτήματα.

Η συμβουλευτική ομάδα προορίζεται να συμβουλεύει τον ENISA σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων του. Η ομάδα διασφαλίζει ειδικά την επικοινωνία με τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη για θέματα που σχετίζονται με το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του ENISA. Η ομάδα αναμένεται επίσης να συμβουλεύσει τον Εκτελεστικό Διευθυντή σχετικά με την κατάρτιση πρότασης για αυτό το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του Οργανισμού.

Η νέα Συμβουλευτική Ομάδα θα έχει θητεία δυόμισι ετών με ενδεικτική ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2023.

Οι πλήρεις αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ως αρχείο PDF που περιλαμβάνει: Βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά σε μορφή Europass – ένα πρότυπο είναι διαθέσιμο στην δικτυακή πύλη Europass – και η επιστολή κινήτρων που δεν υπερβαίνει τη μία σελίδα.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, 23:59 ώρα EET (ώρα Ελλάδας) στο email: AGCall2022@enisa.europa.eu.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τεύχος 122

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ