Skip to main content
18 April 2024 06:43

Digital Realty και SE συμβάλουν στην κυκλική οικονομία των Data Centers

Η Schneider Electric συνεργάζεται με την Digital Realty και συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συλλογής, συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης, θα εφαρμόσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας στο PAR6 Data Center στο Παρίσι. Το έργο αποσκοπεί στην παράταση και τη διατήρηση της διάρκειας ζωής των κρίσιμων συστημάτων στο PAR6, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού χαμηλής τάσης (LV) και μέσης τάσης (MV) της Schneider Electric και των διακοπτών, καθώς και των τριφασικών αδιάλειπτων τροφοδοτικών (UPS), σύμφωνα με τις ESG δεσμεύσεις της Digital Realty.

Το έργο περιλαμβάνει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης βασικών τμημάτων της ηλεκτρικής υποδομής και των εξαρτημάτων της, ενώ παράλληλα δρομολογεί νέα προγράμματα ανάκτησης, ανακύκλωσης και αναδιαμόρφωσης για τη μείωση των ψηφιακών αποβλήτων (e-waste) της εταιρείας, των εκπομπών της στο Scope 3 και την απομάκρυνση των αερίων του θερμοκηπίου (GHGs) υψηλής επιβάρυνσης, όπως το SF6. Επιπλέον, αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την πραγμάτωση μιας αξιολόγησης της αναζωογόνησης μπαταριών VRLA UPS, προκειμένου να επεκταθεί ο κύκλος ζωής τους, θα συμμορφώνεται με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα επιτρέπει στην Digital Realty να αντιγράφει, να εφαρμόζει και να επεκτείνει τις πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη.

Στα επόμενα 3-5 χρόνια, αναμένεται το έργο κυκλικότητας να βοηθήσει την Digital Realty να εξοικονομήσει και να αποφύγει το 50%-70% του ενσωματωμένου άνθρακα στη χαμηλή τάση (LV), στη μέση τάση (MV) και στον τριφασικό εξοπλισμό UPS. Παράλληλα με την επέκταση του κύκλου ζωής του εξοπλισμού της και τη δυνατότητα της Digital Realty αναμένεται να βελτιώσει και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

ΤΕΥΧΟΣ 492

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ