Skip to main content
20 February 2024 07:51

Deloitte: Στην επόμενη φάση το Brainzone

Το Innovation Hub «Brainzone» της Deloitte στην Πάτρα, που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, περνάει στην επόμενη φάση του, με το 1ο StartUp Acceleration Program. Mε αυτήν την αφορμή η Deloitte οργάνωσε εορταστική εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας στην πόλη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Νεκτάριος Φαρμάκης, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη επιχειρήσεων, μέλη της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και δημοσιογράφοι.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, ένα χρόνο πριν, έως σήμερα, το Innovation Hub «Brainzone» έχει ήδη γίνει σημείο συνάντησης και αναφοράς του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας. Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων της πόλης, μέσα από την ουσιαστική υποστήριξη της δραστηριότητάς τους, έχει τεθεί στη διάθεση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα στις υπηρεσίες του είναι να παρέχει τον χώρο, αλλά και την πρόσβαση σε πόρους και σε μια σειρά από σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε φοιτητές και νέους επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε το Brainzone διοργάνωσε 5 Μeetups. Πρόκειται για μία σειρά από δια ζώσης συναντήσεις, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για επιχειρήσεις, που απευθύνονται σε φοιτητές, αποφοίτους και νέους επιχειρηματίες. Μέσα από τα συγκεκριμένα events, προσφέρεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν πάνω σε πραγματικά case studies, να μάθουν για τις εφαρμογές των τεχνολογιών στην πραγματική αγορά και να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, ερχόμενοι σε επαφή με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν. Περισσότεροι από 220 ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στα meetups – φοιτητές και νέοι επιχειρηματίες που ήρθαν κοντά για να συζητήσουν και ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η δεύτερη φάση λειτουργίας του Brainzone περιλαμβάνει το Deloitte StartUp Acceleration Program. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους ή νέους ή σε νεοφυείς επιχειρήσεις, είτε υφιστάμενες είτε ευρισκόμενες σε αρχικό στάδιο δημιουργίας και που προέρχονται από το οικοσύστημα καινοτομίας της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Δεκέμβριο, συγκέντρωσε 42 συμμετοχές startups, οι οποίες και περιλάμβαναν υψηλού επιπέδου ιδέες επιχειρηματικής καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και οι νικητές των startups που υπέβαλαν τις προτάσεις τους σ’ αυτόν τον 1ο Κύκλο του Deloitte StartUp Acceleration Program.

Οι 4 νικήτριες ομάδες που επιλέχθηκαν:

• Pop2See: Μια λύση τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους τυφλούς να «βλέπουν» το περιβάλλον τους και να περιηγούνται στις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά.

• eSKI: Μια εφαρμογή όπου οι λάτρεις του σκι θα μπορούν να εντοπίζουν, να συγκρίνουν και να νοικιάζουν σχετικό εξοπλισμό.

• Luca Health: Μια εφαρμογή που βοηθά τους αθλητές με θέματα ψυχικής υγείας.

• Aeroponics Hellas P.C.: Ένα Αυτοματοποιημένο Αεροπονικό Σύστημα Καλλιέργειας Φυτών, προσαρμοσμένο στις κλιματικές συνθήκες της Μεσογείου.

Οι νικήτριες ομάδες πέρα από τον χώρο και τις υπηρεσίες γραφείου (reception, υποδομές, δίκτυο, αίθουσες συσκέψεων κ.λπ.) που θα τους προσφερθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν με υπηρεσίες mentoring και συμβουλευτική (έρευνα αγοράς, μελέτη σκοπιμότητας, marketing). Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς μέσω του δικτύου διευρυμένων συνεργατών της Deloitte αλλά και να προβληθούν στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τεύχος 452

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ