Skip to main content
4 December 2023 07:59

Cyber Security Insights Report 2023 από την S-RM

Οι οργανισμοί αναζητούν μια «υψηλή σχέση ποιότητας-τιμής» όταν αποφασίζουν πώς να κατανείμουν τους προϋπολογισμούς τους για την κυβερνοασφάλεια και υπάρχει «μεγαλύτερη εστίαση στην απόκτηση αξίας από τους υπάρχοντες πόρους», αναφέρει η έκθεση Cyber Security Insights Report 2023 της S-RM.

Η έκθεση παρατήρησε, ακόμα, ότι οι πέντε κορυφαίοι τομείς επενδύσεων είναι οι τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας, οι πληροφορίες για απειλές, η αξιολόγηση κινδύνων, η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο και η διαχείριση κινδύνων από τρίτους. Λιγότεροι οργανισμοί ανέδειξαν την τεχνολογία ως πιο καλή σχέση ποιότητας-τιμής το 2023 από ό,τι το 2022, υποδηλώνοντας την επίγνωση ότι οι τεχνολογικές επενδύσεις συμβαδίζουν με την επένδυση στη διακυβέρνηση και το προσωπικό για την αποτελεσματική ενεργοποίηση και διαχείριση της τεχνολογίας.

Η διαφορά ήταν ακόμη πιο έντονη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να δίνουν μεγαλύτερη αξία στα χρήματά τους από όση οι επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής στην ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για τον κυβερνοχώρο.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η έλλειψη προϋπολογισμού αποτελεί βασική πρόκληση για την ασφάλεια, μια σαφής ένδειξη ότι ο προϋπολογισμός που επιθυμούν δεν είναι ο προϋπολογισμός που λαμβάνουν. Σύμφωνα με την έκθεση, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού προϋπολογισμού του οργανισμού για την πληροφορική το 2023.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος προϋπολογισμός κυβερνοασφάλειας για έναν μεγάλο οργανισμό αυξήθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση, δηλαδή λιγότερο από την αύξηση κατά 5% που είχαν προβλέψει οι ερωτηθέντες ότι θα έβλεπαν το 2023.

Τεύχος 406

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ