Skip to main content
5 December 2023 08:00

Beolab 8: Ηχείο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Bang & Olufsen

Η Bang & Olufsen ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Beolab 8, ενός κομψού ηχείου που ενσαρκώνει την ευελιξία, αφού προσφέρει ιδανικό ήχο σε κάθε σημείο που τοποθετείται και αποδίδει τα μέγιστα. Το νέο σύστημα είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες της Bang & Olufsen, έχοντας τη δυνατότητα να συνεργαστεί με μεγάλο φάσμα εξοπλισμού της B&O, ακόμη και με ηχεία που χρονολογούνται από το 1984. Το σύστημα Beolab 8 λειτουργεί, επίσης, ως αυτόνομο ηχείο που προσφέρει ηχητικό βάθος με έντονα μπάσα, αναλογικά με το μέγεθός του.

Κατασκευαστική υπεροχή

Το Beolab 8 έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται όμορφο από κάθε γωνία, ανεξάρτητα από το πού και πώς τοποθετείται στον χώρο. Το συμπαγές αυτό σύνολο, τονίζει την κατασκευαστική δεξιοτεχνία του περίφημου Factory 5 της Bang & Olufsen. Σχεδιασμένο είτε με ξύλινα ελάσματα δανικής κατασκευής, είτε με υφασμάτινη πρόσοψη, το Beolab 8 ακολουθεί τον ίδιο χαρακτηριστικό σχεδιασμό των προϊόντων Beolab και Beosound, συμπεριλαμβανομένων των Beosound Theatre, Beolab 28 και Beolab 50.

Ανάμεσα στο εξωτερικό κέλυφος αλουμινίου και τον πυρήνα του ηχείου, η αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς δημιουργεί μια οπτικά ανάλαφρη εμφάνιση. Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του σκανδιναβικού design, το ηχείο δημιουργεί ένα αισθητικά ωραίο σύνολο και ενισχύει την ακουστική του. Η γυάλινη επιφάνεια χρήσης στην κορυφή του, δημιουργεί μια τέλεια καμπύλη που καθοδηγεί το δάχτυλο του χρήστη κατά μήκος αυτής της επιφάνειας με ευκολία.

Καθεμία από τις τέσσερις βάσεις είναι λεπτή και ανάγλυφη, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Bang & Olufsen στη μορφοποίηση αλουμινίου. Η επιτραπέζια βάση έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση αιώρησης, ενώ ο διακριτικός βραχίονας της κορυφής και η βάση δαπέδου είναι φινιρισμένα στην εντέλεια.

Ισχυρός και καθηλωτικός ήχος

Κατασκευασμένο από τους ειδικούς της Bang & Olufsen, δίνει τη δυνατότητα στους ακροατές να απολαύσουν την ποιότητα ήχου ενός ηχείου Beolab χάρη στην τριπλή έξοδο που αποτελείται από ένα tweeter 16mm, ένα midrange 3″ και ένα woofer 5,25″. Βασιζόμενοι στην κληρονομιά του εμβληματικού ηχείου Beolab 17, οι ειδικοί της B&O θέλησαν να διατηρήσουν την ίδια απόδοση και ποιότητα ήχου με αυτή τη θρυλική σειρά ηχείων.

Ωστόσο, η απόδοση του Beolab 8 βελτιώνεται σημαντικά χάρη στις ενσωματωμένες λειτουργίες beam width control, room compensation, adaptive tuning και ultra-wideband.

Η τεχνολογία ultra-wideband (ευρείας ζώνης) δίνει περισσότερες δυνατότητες από μια απλή προσαρμογή στο δωμάτιο, όπου τοποθετείται. Εκτός από τον διαχρονικό σχεδιασμό και την κομψή αισθητική της, η Bang & Olufsen εγγυάται πως οι δύο αυτές επιλογές θα αντέξουν στον χρόνο, καθώς το προϊόν υποστηρίζει διασύνδεση με τη διάσημη πλατφόρμα λογισμικού Mozart, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να δέχεται τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού και να ενσωματώνει τις νεότερες εκδόσεις τεχνολογίας, προσφέροντάς σας μοναδικές εμπειρίες ήχου και συμβατότητα εξοπλισμού, εγγυημένη για δεκαετίες.

Με την πλατφόρμα Mozart της Bang & Olufsen να «χτυπά» στην καρδιά του, το Beolab 8 μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ως αυτόνομο σύστημα μέσω Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.3. Αντίστοιχα, με το Powerlink – τόσο ασύρματο όσο και ενσύρματο – το Beolab 8 γίνεται μέρος ενός ηχοσυστήματος, παρέχοντας σύνδεση με τηλεοράσεις και ηχητικά συστήματα B&O.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ