Skip to main content
30 November 2023 07:59

AOC και Philips Monitors απέκτησαν οικολογική πιστοποίηση

Σε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευθύνης και της καινοτομίας στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών προχώρησαν η MMD, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης εμπορικών σημάτων της Philips Monitors, και η AOC, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οθονών, ανακοινώνοντας με υπερηφάνεια το πρόσφατο επίτευγμά τους, την απόκτηση πιστοποίησης EPEAT Climate+.

Τα λογότυπά τους εμφανίζονται πλέον σε περίοπτη θέση στον ιστότοπο της EPEAT, σηματοδοτώντας τον σημαντικό ρόλο και την αναγνώρισή τους στο πεδίο της τεχνολογίας με οικολογική συνείδηση. Η πιστοποίηση αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής απόδοσης που τηρούν αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Πιστοποίηση EPEAT Climate+: Ένα νέο σημείο αναφοράς

Η πιστοποίηση EPEAT Climate+ διακρίνει την AOC και την Philips Monitors ως πρωτοπόρους στην πορεία προς πιο βιώσιμα ηλεκτρονικά προϊόντα. Η διαδικασία πιστοποίησης, η οποία εποπτεύεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηλεκτρονικών (GEC), απαιτεί την τήρηση αυστηρών κριτηρίων που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με έμφαση στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Οι πρωταθλητές EPEAT Climate+ είναι κατασκευαστές που διαθέτουν προϊόντα εγγεγραμμένα στην EPEAT, τα οποία έχουν κατακτήσει τον χαρακτηρισμό EPEAT Climate+.

Προϊοντικές απαιτήσεις για τον χαρακτηρισμό EPEAT Climate+

Για να επιτευχθεί ο χαρακτηρισμός προϊόντων ως EPEAT Climate+, αυτά θα πρέπει να πληρούν μια σειρά βασικών κριτηρίων, τα οποία αντικατοπτρίζουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη βιωσιμότητα:

Δημόσιες και επαληθευμένες από τρίτους γνωστοποιήσεις εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Greenhouse Gas – GHG) για το προϊόν: Διαφανείς και επαληθευμένες γνωστοποιήσεις εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του προϊόντος.

Ενεργειακά αποδοτικές διαδικασίες εξασφάλισης πρώτων υλών για την παραγωγή: Διαδικασίες παραγωγής που δίνουν προτεραιότητα στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

Επιστημονικά τεκμηριωμένοι στόχοι μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου: Δέσμευση για επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές: Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή προϊόντων.

Πρότυπα ενεργειακής απόδοσης προϊόντων: Συμμόρφωση με υψηλά στάνταρ ενεργειακής απόδοσης προϊόντων.

Τεύχος 404

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ