Skip to main content
1 September 2022 06:46

Amazon και Google κατά των αλλαγών της Microsoft στο cloud computing

Η Amazon και η Alphabet επέκριναν τις αλλαγές της Microsoft στο cloud computing, υποστηρίζοντας ότι περιορίζουν τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνουν τους πελάτες να στραφούν σε ανταγωνιστές παρόχους υπηρεσιών cloud.

Η Microsoft ανακοίνωσε τροποποιημένες συμφωνίες αδειοδότησης και άλλες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες, όπως λένε, θα διευκολύνουν τους παρόχους υπηρεσιών cloud να ανταγωνίζονται. Οι Amazon, Google, Alibaba και οι υπηρεσίες cloud της ίδιας της Microsoft εξαιρούνται από τις συμφωνίες.

Η κίνηση της Microsoft ήρθε αφότου μικρότεροι ανταγωνιστές της Ε.Ε. κατέθεσαν τα παράπονά τους σχετικά με τις πρακτικές υπηρεσιών cloud στις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε σχετικά: «Η Microsoft διπλασιάζει τώρα τις ίδιες επιβλαβείς πρακτικές, εφαρμόζοντας ακόμη περισσότερους περιορισμούς σε μια άδικη προσπάθεια να περιορίσει τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει, αντί να ακούει τους πελάτες της και να αποκαθιστά δίκαιες άδειες χρήσης λογισμικού στο cloud για όλους».

Ο αντιπρόεδρος για κυβερνητικές υποθέσεις και πολιτική του Google Cloud ήταν εξίσου επικριτικός: «Οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των πλατφορμών και να επιλέγουν την τεχνολογία που τους ταιριάζει καλύτερα, παρά αυτή που λειτουργεί καλύτερα για τη Microsoft».

Τεύχος 120

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ