Skip to main content
21 November 2022 07:54

AI4Media: Χρηματοδότηση ερευνών για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το κέντρο χρηματοδότησης ερευνών και εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI4Media, ανακοίνωσε διαγωνισμό για την καταβολή χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ για 10 ερευνητικά έργα σχετικά με την παροχή καινοτόμων λύσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα των ΜΜΕ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα AI4Media – Open Call #2, οι υποψήφιοι δύνανται να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2022. Το κέντρο AI4Media, στηρίζεται στη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 και στοχεύει στη δημιουργία και διαχείριση ενός ευρέος δικτύου ερευνητών και άλλων εμπειρογνωμόνων πάνω στις AI εφαρμογές στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Σύμφωνα με την περιγραφή, το Open Call #2 απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους ερευνητές, όσο και σε μεγάλους ερευνητικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις ΜΜΕ. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις έργων για την ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων λύσεων έρευνας και εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στον ευρύτερο χώρο των Media.

Κατηγοριοποιημένα, μερικά από τα πλεονεκτήματα που θα λάβουν οι επιτυχόντες τόσο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, όσο και μετά το πέρας αυτού είναι:

• Χρηματοδότηση έως και 50.000 € ανά έργο.

• Boot camps και διαδικτυακές εκδηλώσεις για την προώθηση του έργου στον κόσμο της αγοράς.

• Χορήγηση ειδικού εκπαιδευτή για την υποστήριξη και προώθηση του έργου που έχει αναπτυχθεί.

• Περαιτέρω ευκαιρίες προβολής, προώθησης και δικτύωσης τόσο του έργου όσο και του ίδιου του ερευνητή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, εδώ.

Τεύχος 176

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ