Skip to main content
11 July 2023 06:44

90 εκατ. για ψηφιακό έργο στην Υγεία

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η ΗΔΙΚΑ διενεργεί ανοικτό άνω των ορίων διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης για το έργο Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων – Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο του προτεινόμενου έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν σε μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος της παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή λειτουργία των νοσοκομείων που συμμετέχουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

Παρεμβάσεις που αφορούν σε λογισμικά εφαρμογών

• Κάλυψη εθνικού επιπέδου αναφοράς ψηφιακής ετοιμότητας (National Digital Readiness Baseline).

• Υλοποίηση / προμήθεια λοιπών λογισμικών εφαρμογών για τις ανάγκες των μονάδων υγείας.

Παρεμβάσεις που αφορούν σε αναβάθμιση υλικοτεχνικών υποδομών

• Δικτυακές και υπολογιστικές υποδομές.

• Υποδομές ασφάλειας συστημάτων και δεδομένων.

• Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής ενσύρματων δικτύων (LAN).

• Ασύρματο δίκτυο δεδομένων (WLAN).

• Συστήματα ενοποιημένης IP επικοινωνίας.

• Τυποποιημένα λογισμικά υποδομών.

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν ανά τμήμα του έργου και ανά μονάδα υγείας και μετά από χαρτογράφηση και αξιολόγηση των επιμέρους αναγκών κάθε μονάδας. Η διαδικασία χαρτογράφησης και αξιολόγησης αποτελεί αντικείμενο του έργου «Οριζόντιες παρεμβάσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας: Υποέργο (1) – Δημιουργία Πλαισίου Αξιολόγησης & Παρακολούθησης Ψηφιακής Ετοιμότητας Νοσοκομείων». Τα συμπεράσματα και παραδοτέα του εν λόγω έργου θα αποτελέσουν τη βάση αποτύπωσης αναγκών και σχεδιασμού των εκτελεστικών συμβάσεων της παρούσας συμφωνίας πλαίσιο.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 90.000.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Τεύχος 324

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ