Skip to main content
26 June 2023 06:50

50% των εταιρειών στην Ελλάδα ψάχνουν εργαζομένους στο IT 

Το 48% των εργοδοτών σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένων εργαζόμενων στην Πληροφορική, αναφέρει σε ανάλυσή της ManpowerGroup. 

Συγκεκριμένα, κατά 39% αυξήθηκε μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο η πρόθεση προσλήψεων στον κλάδο της Πληροφορικής, ενώ μόλις το 9% προβλέπει μείωση των προσλήψεων. Το 42% δεν αναμένει κάποια αλλαγή και ένα ανεπαίσθητο ποσοστό (1%) δεν γνωρίζει τι θα κάνει. 

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει η ανάλυση, παρά τις αυξημένες προθέσεις προσλήψεων, 8 στους 10 (81%) Έλληνες εργοδότες αναφέρουν δυσκολία εύρεσης tech υποψηφίων, σύμφωνα με την Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup. 

Όπως σημειώνεται, πρώτη προτεραιότητα στελέχωσης των εργοδοτών αποτελεί η Τεχνική Υποστήριξη (39%), ενώ ακολουθούν η Εμπειρία Πελάτη (36%), η Ανάπτυξη Εφαρμογών (31%) και η Κυβερνοασφάλεια (28%). Την πεντάδα «κλείνει» η Αυτοματοποίηση Διαδικασιών στον χώρο εργασίας (27%). 

Τέλος, η ανάλυση καταλήγει πως είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Πληροφορικής χρειάζονται αναβάθμιση δεξιοτήτων: Το 28% των Ελλήνων εργοδοτών θα προχωρούσε σε αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων, το 32% σε αναβάθμιση της εταιρικής κουλτούρας και το 29% σε soft skills (επικοινωνία, ηγεσία, περιέργεια, συνεργασία, δημιουργικότητα). 

Τεύχος 313

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ