Skip to main content
18 November 2022 07:44

4 επιπλέον Δήμοι προστίθενται στην πλατφόρμα myDimos.Live.gov.gr

Του Χάρη Ματθαίου

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών ανακοινώνουν ότι στην πλατφόρμα myDimos.Live.gov.gr εντάσσονται πλέον και οι Δήμοι Χίου, Ζωγράφου, Ευόσμου – Κορδελιού και Μεταμόρφωσης Αττικής. Έτσι, μαζί με τον Δήμο Χανίων και τον Δήμο Καβάλας, οι Δήμοι που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανέρχονται πλέον στους 6.

Μέσω του myDimos.Live.gov.gr, οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά την ημέρα, την ώρα και τον τρόπο της εξυπηρέτησής τους με τις δημοτικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, τα ραντεβού με τις υπηρεσίες κάθε Δήμου μπορούν να κλείνονται είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, είτε μέσω video κλήσης. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες αποφεύγουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης και της αναμονής σε ουρές για την αίτηση έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας video κλήση αποκτούν δυνατότητες που διευκολύνουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, όπως να προγραμματίσουν ραντεβού για συγγενικό τους πρόσωπο, να προσκαλέσουν τον λογιστή τους στη συνομιλία με τον υπάλληλο του Δήμου, αλλά και εφόσον υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετηθούν με την παρουσία μεταφραστή της νοηματικής γλώσσας.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται είτε μέσω του myDimos.Live.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr, στην ενότητα Πολίτης και καθημερινότητα και την υποενότητα Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών. Έχει σχεδιαστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού myDeskLive που ήδη λειτουργεί παραγωγικά σε πολλούς κομβικούς φορείς του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Εξωτερικών, ο ΕΦΚΑ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Τεύχος 175

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ