Skip to main content
31 October 2023 06:58

3 στις 4 εταιρείες παλεύουν με τις επιχειρησιακές προκλήσεις των τμημάτων ΙΤ

Η HP ανακοίνωσε τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που διεξήχθη από τη Forrester Consulting, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη των εταιρειών να υιοθετήσουν τη διαχείριση των τερματικών σημείων σε συνεχή λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν τα ολοένα και πιο διασκορπισμένα παγκόσμια εργατικά δυναμικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα εφαρμόζουν πλέον το υβριδικό μοντέλο εργασίας, ενώ το 75% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η στροφή προς απομακρυσμένα και υβριδικά μοντέλα εργασίας έχει μεγεθύνει τις επιχειρησιακές προκλήσεις των τμημάτων πληροφορικής.

Η έρευνα της Forrester Consulting σε 312 υπεύθυνους για θέματα πληροφορικής και ασφάλειας δείχνει ότι οι εταιρείες πασχίζουν να εξισορροπήσουν τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τη διασφάλιση της εμπειρίας των χρηστών και τη διαχείριση κινδύνων.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης για το 2023, Mastering Endpoint Security In A Hybrid World, περιλαμβάνουν:

• Οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά τη διαχείριση απομακρυσμένων τελικών σημείων είναι η διασφάλιση των δεδομένων (60%), η ενημέρωση του λογισμικού στις απομακρυσμένες συσκευές (55%) και η μεγιστοποίηση της ακρίβειας των βάσεων δεδομένων περιουσιακών στοιχείων (55%).

• Μόλις το 42% των εταιρειών πραγματοποιεί ενημερώσεις firmware ετησίως, το 23% ενημερώνει κάθε δύο χρόνια ή λιγότερο και το 12% ενημερώνει μόνο «όταν είναι απαραίτητο» – θέτοντας τις εταιρείες σε κίνδυνο τρωτών σημείων ασφαλείας και προβλημάτων συμβατότητας.

• Το 67% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η εξασφάλιση ασφαλούς και συνεχούς επικοινωνίας με απομακρυσμένα τελικά σημεία αποτελεί μείζον ζήτημα για το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας τους.

• Τα τμήματα πληροφορικής αναγκάζονται να βασίζονται σε υποβαθμισμένη προστασία, με το 50% να αναφέρει τις ανεπαρκείς λύσεις ασφάλειας τελικών σημείων ως εμπόδιο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και διαχείρισης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ