Skip to main content
22 September 2022 06:44

18,9 εκατ. για εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στην Καλαμάτα

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση του έργου Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 18,9 εκατ. ευρώ.

Με το έργο αυτό θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί από PVC και τμήμα των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων στο κέντρο της Πόλης, και η ΔΕΥΑ Καλαμάτας θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει σύστημα αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων ψηφιακών υδρομετρητών.

Με τους ψηφιακούς υδρομετρητές θα πραγματοποιείται πληρέστερος έλεγχος της ποσότητας νερού που καταναλώνεται. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει:

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 47.500 Ψηφιακών Υδρομετρητών διατομών DN15 και DN20 με ενσωματωμένη τηλεμετρική διάταξη επικοινωνίας και παρελκόμενο υδραυλικό εξοπλισμό σύνδεσης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε υφιστάμενες υδατοπαροχές του δικτύου ύδρευσης.

• Εξυγίανση Φρεατίων Τοποθέτησης Ψηφιακών Υδρομετρητών.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σταθερού δικτύου επικοινωνίας αποτελούμενο από ασύρματους αναμεταδότες και συγκεντρωτές δεδομένων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσης για την αναμετάδοση και συγκέντρωση δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές.

• Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου με σκοπό τη λήψη δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές, τον εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

• Προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετων λογισμικών και εφαρμογών που αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου με σκοπό την ενσωμάτωση των δεδομένων των ψηφιακών υδρομετρητών και των καταγραφικών θορύβου στην υφιστάμενη βάση.

• Υπηρεσίες εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης, δοκιμαστικής και εγγυημένης λειτουργίας.

Τεύχος 135

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ