Skip to main content
17 July 2023 06:55

16 έτη φυλάκιση σε πρώην εργαζόμενη της Amazon 

Μία πρώην υπάλληλος της Amazon καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 16 ετών, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times, έστησε σε βάθος μηνών μία μεγάλη απάτη που γέμισε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς με πάνω από 9 εκατ. δολάρια. 

Ο λόγος γίνεται για την Kayricka Wortham, η οποία εργάστηκε ως υπεύθυνη σε αποθήκη της Amazon στη Σμύρνη της Τζόρτζια από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022. H Wortham χρησιμοποίησε τη θέση της για να δημιουργεί ψεύτικους προμηθευτές. Στη συνέχεια, έφτιαχνε πλαστά τιμολόγια για τους εν λόγω προμηθευτές, που συνδέονταν με τραπεζικούς λογαριασμούς που ήλεγχαν η ίδια και οι συνεργοί της. 

Για την περίτεχνη απάτη, η Wortham συνωμότησε με την Brittany Hudson. Η Hudson διηύθυνε την εταιρεία Legend Express LLC, η οποία συνεργαζόταν με την Amazon για να παραδίδει πακέτα. Άλλοι συνεργοί φαίνεται να είναι ένας εργαζόμενος στην πρόληψη απωλειών και ένας ανώτερος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού. 

Η 32χρόνη έβγαλε συνολικά 9,4 εκατ. δολάρια, τα οποία χρησιμοποίησε για να αγοράσει μεταξύ άλλων ένα σπίτι αξίας 1 εκατ. δολαρίων, μία Lamborghini Urus και ένα Tesla Model X. 

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης και της επιβλήθηκε να καταβάλει στην Amazon σχεδόν 9,5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση. Το σπίτι και τα αυτοκίνητα έχουν ήδη κατασχεθεί, μαζί με 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. 

Τεύχος 328

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ