Skip to main content
23 September 2022 06:43

13 εκατ. επενδύει η ΚΑΥΚΑΣ σε νέο Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής

Η εταιρεία Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. πρόκειται να κατασκευάσει νέο Κέντρου Αποθήκευσης & Διανομής στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 10 εκατ. ευρώ υπογράφηκε μεταξύ Τράπεζας Eurobank Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρηματοδότηση της επένδυσης της ΚΑΥΚΑΣ, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κου Νίκου Μαντζούφα, του Προέδρου του Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., κου Νικόλαου Καυκά, του Οικονομικού Διευθυντή της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., κου Γεώργιου Βασιλάκη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κου Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτείται κατά 40% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (5 εκατ. ευρώ) και 40% μέσω δανείου της Eurobank (5 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ενώ η Εταιρεία δεν θα κάνει χρήση κρατικών ενισχύσεων.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. για την κατασκευή νέου ιδιόκτητου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικού εμβαδού 16.000 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 49.000 τ.μ.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού (ρομποτική τεχνολογία AutoStore) και συστημάτων βέλτιστης και ευέλικτης διαχείρισης του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο (live storage – ράφια βαρύτητας, conveyors – ταινιόδρομοι, sorters κ.ά.), προσβλέποντας σε περαιτέρω κεντρικοποίηση των διανομών, επίσπευση παραδόσεων σε πελάτες, βελτίωση ικανότητας διαχείρισης ηλεκτρονικών παραγγελιών & last mile διανομών και μέγιστη ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων στα 73 καταστήματα της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. στην Ελλάδα.

Τεύχος 136

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ