Skip to main content
16 November 2022 07:49

10.000 περικοπές φέρεται να ετοιμάζει η Amazon

Του Χρίστου Κρανάκη

Συνεχίζονται τα δυσάρεστα νέα για τους εργαζομένους των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Η χρηματιστηριακή πίεση που νιώθει η Amazon το τελευταίο διάστημα, απόρροια τόσο της ευρύτερης κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας, όσο και της επιστροφής στη μετα-covid εποχή που μείωσε τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, φαίνεται πως μεταφράζεται σε μεγάλη περικοπή προσωπικού.

Η Amazon φέρεται να ετοιμάζεται να «αποδεσμεύσει» κοντά στο 3% των υπαλλήλων γραφείου της, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000 άτομα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μεγάλων διεθνών μέσων που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, οι περικοπές αναμένεται να επικεντρωθούν στα τμήματα των προσωπικών συσκευών και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Προς το παρόν η Amazon δεν έχει επιλέξει να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται, πως λίγο καιρό πριν η εταιρεία ανακοίνωσε «πάγωμα» προσλήψεων και ακύρωση σχεδιασμένων επενδυτικών επεκτάσεων της.

Η Amazon δεν είναι η μόνη, καθώς σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σταματάνε τις προσλήψεις ή/και προχωράνε σε περικοπές, κάνοντας λόγο για σοβαρή ύφεση στην οικονομία. Ενδεικτικά η Meta, που «βασανίζεται» από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, δήλωσε πρόσφατα ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας – τη μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της ή περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού. Συνολικά, οι εταιρείες τεχνολογίας που εδρεύουν στις ΗΠΑ «έκοψαν» περισσότερες από 28.000 θέσεις εργασίας εντός του 2022.

Τεύχος 173

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ