Skip to main content
21 February 2024 07:58

1 δισ. «ρίχνει» η Σιγκαπούρη στην AI

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στις 16 Φεβρουαρίου, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι η χώρα θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της χώρας.

«Περιέργως, σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρηματικών κολοσσών παγκοσμίως είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι ώστε να υποδεχτούν τις καινοτομίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, πιστεύοντας ότι οι προετοιμασίες τους περιορίζονται από χρόνο, ανθρώπους και χρήματα», δήλωσε ο Nithin Chandra, Διευθύνων Σύμβουλος της στην Kearney, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης. «Αυτή η πρωτοβουλία θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες», υπογράμμισε.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Σιγκαπούρη θα εργαστεί ώστε να εξασφαλίσει πρόσβαση στα προηγμένα τσιπ που είναι τόσο κρίσιμα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η Σιγκαπούρη θα συνεργαστεί επίσης με κορυφαίες εταιρείες εδώ και σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία κέντρων αριστείας AI για την τόνωση της καινοτομίας, πρόσθεσε.

Τεύχος 453

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ