LATEST
Το πρόγραμμα Mastercard Restart ετοιμάζει εστιατόριο!

Η σημασία της ισότητας και της συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο, αναδείχθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου The Upfront Initiative που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στο Ωδείο Αθηνών. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι προκλήσεις, αλλά και οι καλές πρακτικές για την ένταξη ατόμων με διαφορετικές ανάγκες.
Η κα Λουκία Χωραφά, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Mastercard, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η εταιρεία με στόχο την καταπολέμηση των προκαταλήψεων που συχνά υφίστανται εργαζόμενοι με κενά στο βιογραφικό, τα οποία εκλαμβάνονται αρνητικά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη προσωπικές ή κοινωνικές αιτίες, όπως η φροντίδα παιδιών, η προσωπική ανάπτυξη ή προβλήματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε το πρόγραμμα «Restart Mastercard», το οποίο προσφέρει ευκαιρίες επανένταξης στην αγορά εργασίας στο κομμάτι της εστίασης μέσα από εκπαίδευση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως μετανάστες. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με στόχο να χτίσει γέφυρες και να ενώσει ανθρώπους, τονίζοντας πως η εκπαίδευση καλύπτει όλες τις κατηγορίες της εστίασης, ενώ παράλληλα υποστηρίζει οριζόντιες δεξιότητες, όπως επαγγελματική συμβουλευτική, προετοιμασία βιογραφικού, προετοιμασία για συνεντεύξεις και δικτύωση. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Οδύσσεια, δημιουργώντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με την κα Χωραφά, το πρόγραμμα τρέχει ήδη έξι μήνες, ξεκινώντας με μετανάστες και έχει εκπαιδεύσει 200 άτομα, ενώ πάνω από 70 έχουν ήδη βρει δουλειά. Ανέφερε ότι: «Το Restart επεκτείνεται συνεχώς και μέσα στον επόμενο μήνα θα ενσωματώσουμε και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως νευροδιαφορετικά άτομα, άτομα με αναπηρία και όσους έχουν βιώσει φτώχεια ή ιδρυματοποίηση» και κάλεσε από το βήμα του Συνεδρίου και άλλες εταιρείες να στηρίξουν αυτήν την Πρωτοβουλία και να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Κατέληξε λέγοντας ότι: «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ένα δικό μας εστιατόριο μέχρι το τέλος Ιουνίου, το οποίο θα προσφέρει μια ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία».