Skip to main content
5 December 2023 07:50

Ο Δ. Παπαστεργίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παραχώρησε συνέντευξη στις 3 Δεκεμβρίου 2023 στην εφημερίδα «Το Βήμα» και τον δημοσιογράφο Κώστα Ντελέζο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει η κυβέρνηση αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό σημαντικών τομέων του κράτους, όπως η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το κράτος έχει μια συνέχεια κι εμείς ακολουθούμε την ίδια πορεία που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Έτσι, συνεχίζουμε τις ψηφιοποιήσεις και τις απλουστεύσεις των διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε οι πολίτες να βλέπουν διαρκώς βελτίωση στις σχέσεις τους με το κράτος και στην καθημερινότητά τους. Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως εκείνα που αφορούν τους χώρους της Δικαιοσύνης και της Υγείας θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Ακόμη, μεγάλα έργα όπως το Ultra-Fast Broadband, το Smart Readiness, το Gigabit Voucher και το WiFi4Greece θα φέρουν την Ελλάδα στο νέο τηλεπικοινωνιακό τοπίο. Στόχος μας είναι έως το 2027 να καλύπτεται κάθε κτίριο με οπτική ίνα και το 94% της χώρας με 5G».

Στην ερώτηση όσον αφορά το «πότε» υπολογίζει ότι οι πολίτες θα δύνανται να συναλλάσσονται με το Δημόσιο μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους, απάντησε: «Ήδη γίνεται ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Διαδικασίες που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πραγματοποιούνται ψηφιακά μέσω του gov.gr, μιας πλατφόρμας πολύ εύκολης και φιλικής προς τον χρήστη. Σε πρόσφατη έρευνα του οργανισμού Braincandy, οι πολίτες κατέταξαν το gov.gr δεύτερο μεταξύ 70 ελληνικών “προϊόντων” ως προς την εμπειρία του καταναλωτή, γεγονός που μας δίνει περαιτέρω ώθηση. Στο επόμενο στάδιο εισάγουμε στο gov.gr την Τεχνητή Νοημοσύνη, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τον πολίτη. Στόχος είναι το 2027 να έχουμε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου στο gov.gr, δηλαδή να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε σχεδόν για όλα από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet μας».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ