Skip to main content
26 April 2024 06:44

Η Cisco παρουσίασε το HyperShield

Η Cisco Systems παρουσίασε μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας που προορίζεται για τη θωράκιση κέντρων δεδομένων, cloud και άλλων υποδομών πληροφορικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Το όνομα της νέας πλατφόρμας ασφαλείας είναι HyperShield και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προστατεύσει εφαρμογές, συσκευές και δεδομένα σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα δεδομένων, στο cloud και φυσικές τοποθεσίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η HyperShield ακολουθεί την εξαγορά 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Cisco της Splunk πέρυσι, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που ανταγωνίζεται εταιρείες, όπως οι DataDog, Elastic, SolarWinds και Dynatrace. Το λανσάρισμα βασίζεται επίσης στη συνεργασία της Cisco με τη Nvidia για τη διαχείριση και την ασφάλεια της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως σημειώνει το CNBC, πρόκειται για τη μεγάλη ευκαιρία της Cisco να αποδειχθεί σοβαρός παίκτης στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης, όπου αυτήν τη στιγμή κυριαρχούν οι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως οι Microsoft, Google και Amazon που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε επενδύσεις στη νέα τεχνολογία.

«Αυτό δεν είναι ένα προϊόν, αλλά μια νέα αρχιτεκτονική – η πρώτη έκδοση κάτι καινούργιου», δήλωσε στο CNBC ο κος Jitu Patel, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ασφάλειας και συνεργασίας της Cisco.

Σε παρόμοια κατεύθυνση κινούνται και άλλες μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής. Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε πρόσφατα νέες ενσωματώσεις μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για το Aruba, ενώ η VMWare λάνσαρε ένα εργαλείο που επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν παραγωγικά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο ασφαλή ως προς το απόρρητο.

Το HyperShield χρησιμεύει ως «ασπίδα για την ασφάλεια», είπε ο Patel, εξηγώντας ότι μεταφέρει την ασφάλεια απευθείας στα πράγματα που πρέπει να προστατευτούν.

Το προϊόν διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης τμηματοποίησης που στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποφύγουν τις ευπάθειες και τις παραβιάσεις. Επιτρέπει στο AI της Cisco να χωρίσει ένα δίκτυο υπολογιστών σε μικρότερα μέρη για να βελτιώσει την απόδοση και την ασφάλεια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται self-qualified upgrades, επιτρέπει στους οργανισμούς να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία δοκιμής και ανάπτυξης αναβαθμίσεων.

ΤΕΥΧΟΣ 498

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ