Skip to main content
15 April 2024 06:51

Η Apple προειδοποιεί κατόχους iPhone

Ειδοποιήσεις σε χρήστες iPhone σε 92 χώρες έστειλε την Τετάρτη, 10 Απριλίου η Apple, προειδοποιώντας τους ότι μπορεί να έχουν γίνει στόχος επιθέσεων spyware από μισθοφόρους. Η εταιρεία έστειλε τις ειδοποιήσεις στις 12 μ.μ. ώρα Ειρηνικού. Δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των επιτιθέμενων ή τις χώρες στις οποίες οι χρήστες έλαβαν ειδοποιήσεις.

«Η Apple εντόπισε ότι στοχοποιείστε από μια επίθεση μισθοφορικού spyware που προσπαθεί να θέσει σε κίνδυνο από απόσταση το iPhone που σχετίζεται με το Apple ID», έγραψε στην προειδοποίηση προς τους επηρεαζόμενους πελάτες.

«Αυτή η επίθεση πιθανότατα σας στοχεύει ειδικά λόγω του ποιος είστε ή τι κάνετε. Αν και ποτέ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί απόλυτη βεβαιότητα κατά τον εντοπισμό τέτοιων επιθέσεων, η Apple έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή την προειδοποίηση – παρακαλούμε να την λάβετε σοβαρά υπόψη σας», πρόσθεσε η Apple στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου εξέτασε το TechCrunch.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone στέλνει τέτοιου είδους ειδοποιήσεις πολλές φορές τον χρόνο και έχει ειδοποιήσει τους χρήστες για τέτοιου είδους απειλές σε περισσότερες από 150 χώρες από το 2021, σύμφωνα με μια ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης της Apple.

ΤΕΥΧΟΣ 489

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ