Skip to main content
21 September 2022 06:49

Όμιλος Profile: Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2022

Ο Όμιλος Profile παρουσίασε 33% άνοδο των πωλήσεων και 55% της μετά φόρων κερδοφορίας το Α’ εξάμηνο του 2022. Ο Όμιλος συνέχισε την ισχυρή ανάπτυξή του, παρουσιάζοντας νέες λύσεις και σημαντικές αναβαθμίσεις των υφιστάμενων, που οδηγούν σε ανάληψη νέων έργων, στη σταθερή προτίμηση των πελατών, καθώς και στην ανάληψη εξειδικευμένων έργων του ελληνικού δημοσίου.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile ανήλθε σε € 10,2 εκατ. έναντι € 7,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 2,6 εκατ. έναντι € 2,2 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 18%, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 38% σε € 1,5 εκατ. από € 1,1 εκατ., ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 55% σε € 1,04 εκατ. από € 0,67 εκατ. Συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing, τα Κέρδη μετά Φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν το Α’ εξάμηνο του 2022 κατά 184% σε € 2,1 εκατ. από € 0,8 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2021.

H ρευστότητα του Ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του Α’ εξαμήνου στα € 16,9 εκατ. και καθαρά διαθέσιμα στα € 10,0 εκατ.

Σε λειτουργικό επίπεδο, ο Όμιλος Profile παρουσίασε δυναμική πορεία, κλείνοντας νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες, ενώ ταυτόχρονα, έλαβε νέες διεθνείς διακρίσεις για τις λύσεις Investment Management (Axia), Digital Banking (Finuevo) και Treasury (Acumen) από τα World Economic Magazine, International Business Magazine, Chartis, Innovatech Awards και Finance Derivative.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα στον τομέα του Δημοσίου, υλοποιούνται απρόσκοπτα αναληφθέντα έργα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, και συμβασιοποιήθηκαν μια σειρά έργων, όπως το portal του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, η Ενιαία Θυρίδα για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και η Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακίων για το Κτηματολόγιο, ενώ αναμένονται και νέα έργα.

Τεύχος 134

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ