Skip to main content
4 October 2023 06:47

Όμιλος Σαρακάκη και Kinsen – Europcar καθάρισαν τη Βάρκιζα

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Kinsen – Europcar βρέθηκαν σε κοινή δράση και με σύνθημα Clean and Green is Our Dream καθάρισαν την ακτή και τον βυθό της πολυσύχναστης παραλίας Βάρκιζας. Η ομαδική εθελοντική δράση είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση συνολικά 2 τόνων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού του World Clean Up Day 2023, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen – Europcar μαζί με τις οικογένειές τους, ανέλαβαν τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας Βάρκιζας.

Την ίδια στιγμή και υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, 13 δύτες της Seahorse Dive Center, πραγματοποίησαν εθελοντικά τον υποθαλάσσιο καθαρισμό της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μαζέψουν και να απομακρύνουν 2 τόνους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών, ογκωδών αντικειμένων και εκατοντάδων συσκευασιών, τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβλαβή και επικίνδυνα για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen – Europcar μάζεψαν 2.000 αποτσίγαρα, τα οποία παραδόθηκαν στη ΜΚΟ Cigaret Cycle για επεξεργασία και ανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι από τη μόλυνση δεκάδες κυβικά εκατοστά γλυκού και αλμυρού νερού.

Οι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ανέλαβαν την ασφαλή απομάκρυνση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών. Η εκδήλωση συντονίστηκε εθελοντικά από την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Clean Up Greece.

Τεύχος 363

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ