Skip to main content
10 February 2022 09:57

Ψηφιοποίηση της Ναυτιλίας

2ο Συνέδριο Digital Modern Shipping 2022 Digital, Secure & Green Voyages
Ο Ναυτιλιακός τομέας σταδιακά επενδύει και «αντιλαμβάνεται» τη χρησιμότητα των ψηφιακών λύσεων που μπορούν να προσφέρουν βελτιστοποίηση της εσωτερικής λειτουργίας, μείωση κόστους, αλλά και αποτελεσματικότερη απόδοση της ίδιας της επένδυσης από τις τεχνολογίες, όπως το IoT, τα Big Data, το AI και εν γένει τα Advanced Analytics. Η αυτοματοποίηση και η χρήση νέων υλικών και εναλλακτικών μορφών ενέργειας κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Ship Building.
Ωστόσο, το digitalization και το άνοιγμα του δρόμου προς το Maritime 4.0 εγκυμονεί κινδύνους σε ζητήματα ασφάλειας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την παράλληλη ωρίμανση των νέων Τεχνολογιών και την υλοποίηση των πολλά υποσχόμενων νέων προοπτικών και σε άλλους τομείς.
Με αφορμή τις άνω εξελίξεις και την ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης, το 2ο Digital Modern Shipping 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου, επικεντρώνεται στην ψηφιοποίηση της Ναυτιλίας, στα νέα Case Studies της Πράσινης Ναυτιλίας, στις πολιτικές ESG που αναπτύσσονται στον κλάδο και στις εξελίξεις που φέρνει η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για δωρεάν εγγραφή, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://digitalshipping.gr/register/

Τεύχος 6

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ