Skip to main content
21 March 2024 07:44

Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΥΠΕΞ

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ανακοινώνει ηλεκτρονικό, ανοικτό διαγωνισμό με τίτλο: Αντικατάσταση υπολογιστικού εξοπλισμού και προμήθεια Αδειών χρήσης λογισμικού του Υπουργείου Εξωτερικών του ΤΔΕ εκσυγχρονισμός των Υποδομών Ασφάλειας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κρυπτογράφησης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η δυναμική επέκταση του ΥπΕξ στη χρήση νέων τεχνολογιών και την επίτευξη της απαιτούμενης ταχύτητας προσαρμογής στις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις. Με την υλοποίηση του έργου θα αναβαθμιστεί σημαντικά το περιβάλλον εργασίας των χρηστών, θα εκμηδενιστούν τα προβλήματα κατά τη χρήση του πληροφοριακού εξοπλισμού και θα δημιουργηθεί η υποδομή όπου θα λειτουργούν με ασφάλεια, ταχύτητα και δίχως προβλήματα οι νέες υπηρεσίες που προβλέπονται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού σκοπούμενου μέσω των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.741.935,48 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ αυτή με ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 2.160.000 ευρώ. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Τεύχος 473

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ