Skip to main content
30 November 2022 07:46

Ψηφιακές εφαρμογές από τη Vodafone για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κος Χάρης Μπρουμίδης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δωρεάς της ψηφιακής εφαρμογής Panic Button από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελληνική Πολιτεία.

Το Panic Button είναι μία τεχνολογική λύση, που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες μέσω του GPS του κινητού τηλεφώνου του θύματος, θα φτάνουν στο σημείο του στίγματος.

Το Panic Button θα είναι κρυπτογραφημένο στις κινητές συσκευές γυναικών που απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή στα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για τον πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του Panic Button, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε κατοίκους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με την προοπτική να φτάσει εν συνεχεία σε κάθε Ελληνίδα, όπου κι αν βρίσκεται.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Vodafone αναπτύσσει την ελληνική εκδοχή της επίσης δωρεάν εφαρμογής Bright Sky, η οποία υπηρετεί την υποστήριξη και την ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος. Η εφαρμογή Bright Sky έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα την αναγνώριση και αποδοχή πως είναι θύματα λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας. Το Bright Sky θα είναι διαθέσιμο στα App Stores και στο διαδίκτυο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τεύχος 183

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ