Skip to main content
3 May 2023 06:43

Χρονιά ορόσημο το 2022 για την Performance Technologies  

Η Performance Technologies δημοσίευσε τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2022 και την έκθεση Διαχείρισης Δ.Σ. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,2%, ανερχόμενος στο ποσό των 41.913 χιλ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 14,9%, στα 12.928 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 1%, στα 5.203 χιλ. ευρώ, καθώς το 2022 αυξήθηκαν σημαντικά οι δαπάνες μισθοδοσίας της μητρικής εταιρείας που σχετίζονται με την ανάπτυξή της σε διάφορους τομείς δραστηριότητας. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 9,8%, στα 3.812 χιλ. ευρώ. 

Το 2022 θεωρείται χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, καθώς στο τέλος του 2021 ολοκλήρωσε την πρώτη αύξηση κεφαλαίου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε μεγάλα και έγκυρα θεσμικά χαρτοφυλάκια, ενισχύοντας σημαντικά τα κεφάλαια και τη μετοχική της βάση. Ακόμα η εταιρεία: 

• Συνέχισε με επιτυχία την προσπάθεια προσέλκυσης και ένταξης υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει δραστηριότητες σε τομείς υψηλής ζήτησης, απευθυνόμενες σε έργα που θα προκύψουν από τις μεγάλες επενδύσεις του δημοσίου για έργα πληροφορικής και ψηφιοποίηση και θα χρηματοδοτηθούν από το RRF, ΕΣΠΑ κ.α. Αναδιοργανώθηκαν και ενισχύθηκαν σημαντικά τα τμήματα Cloud, Analytics & BI, ESS, TSS και του Δημοσίου Τομέα. 

Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της ADAPTERA, και ήδη τα αποτελέσματα της τελευταίας περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα του Ομίλου για το τελευταίο τετράμηνο του 2022. Η οργανική ενσωμάτωση της ADAPTERA έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τα πρώτα σημάδια συνεργιών και κοινών πρωτοβουλιών απέναντι στους πελάτες είναι ορατά και προσθέσουν σημαντική αξία τόσο στους πελάτες όσο και στον όμιλο. Με την είσοδο της Αdaptera, ο Όμιλος είναι σε θέση να παρέχει ένα ευρύτατο φάσμα λύσεων για end–to–end service–aware και infrastructure monitoring, network monitoring και application performance monitoring (APM). 

Ακόμα παρατηρήθηκε πως οι επενδύσεις της εταιρείας απέδωσαν με αύξηση των πωλήσεων και του μικτού κέρδους και με αύξηση του ποσοστού καθαρού κέρδους επί των πωλήσεων που αντικατοπτρίζει τη σταδιακή στροφή σε υπηρεσίες μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. Οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό είχαν, επίσης, ως αναμενόμενο αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων μισθοδοσίας και επακόλουθο αντίκτυπο στην κερδοφορία της χρήσης. Το EBITDA παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε σχέση με το 2021 ή/ και παρουσίασε μικρή μείωση, αν αφαιρεθεί η συνεισφορά του τετραμήνου των αποτελεσμάτων της ADAPTERA. 

Τεύχος 276

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ