Skip to main content
31 August 2022 06:47

Υπό την απειλή προστίμου Apple, Meta και Microsoft

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Μια αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή έστειλε νομικές επιστολές στις Meta, Apple και Microsoft, απαιτώντας με την απειλή προστίμων να μοιραστούν τις στρατηγικές τους για την εξάλειψη υλικού κακοποίησης παιδιών στις πλατφόρμες τους.

Η Επίτροπος για την Ηλεκτρονική Ασφάλεια (e-Safety Commissioner), η κα Julie Inman Grant, είπε ότι χρησιμοποίησε νόμους που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο για να υποχρεώσει τους τεχνολογικούς γίγαντες να αποκαλύψουν εντός 28 ημερών τα μέτρα που έλαβαν για τον εντοπισμό και την αφαίρεση υλικού κακοποίησης παιδιών. Εάν δεν το κάνουν, οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 555.000 δολαρίων Αυστραλίας ανά ημέρα.

Εντωμεταξύ, οι εταιρείες του Διαδικτύου δέχονται πιέσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να βρουν έναν τρόπο παρακολούθησης κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και υπηρεσιών ροής για υλικό κακοποίησης παιδιών χωρίς να παραβιάζουν το απόρρητο των χρηστών.

Η ανησυχία της Επιτρόπου αφορά την εξάπλωση λειτουργιών όπως η ζωντανή ροή, μέσω της οποίας μπορεί εύκολα κακοποιητικό υλικό να φτάσει εύκολα και ανεξέλεγκτα σε πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εκτός dark web.

Φέτος μόνο, το U.S. National Center for Missing & Exploited Children έλαβε 29,1 εκατομμύρια αναφορές υλικού κακοποίησης παιδιών από εταιρείες του Διαδικτύου, εκ των οποίων μόλις 160 ήταν από την Apple, ενώ 22 εκατομμύρια από το Facebook.

Εκπρόσωπος της Microsoft, είπε ότι η εταιρεία έλαβε την επιστολή και σχεδιάζει να απαντήσει εντός 28 ημερών.

Εκπρόσωπος της Meta, είπε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει την επιστολή, αλλά δεν δείχνει αδιαφορία ως προς αυτά τα σημαντικά προβλήματα.

Η Apple, δεν απάντησε αμέσως σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε σχόλιο.

Τεύχος 119

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ