Skip to main content
20 December 2022 07:43

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Thessaloniki Flyover

Υπεγράφη εχθές, Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, το έργο Thessaloniki Flyover από τους αναδόχους ΑΒΑΞ και Mytilineos και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (FlyOver), θα είναι ένας νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που μάλιστα θα έχει και ένα υπέργειο τμήμα, εξού και η ονομασία του. Ο νέος αυτός οδικός άξονας έρχεται να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, παρέχοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα και ασφάλεια, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση τόσο του κέντρου της πόλης όσο και τμήματος του Περιφερειακού Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 13,5 χλμ., εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με 4 λωρίδες, 2 συν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 478 εκατ. και θα ξεκινήσει λίγο καιρό μετά την υπογραφή του. Εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί, εάν δεν υπάρξουν εμπόδια, μέχρι το τέλος του 2026, ενώ συνολικά η διάρκεια της σύμβασης μαζί με την κατασκευαστική περίοδο για το ανάδοχο σχήμα είναι 30 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωσή του, ΑΒΑΞ και Mytilineos θα έχουν παραδώσει στους κατοίκους Βορείου Ελλάδος, έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που θα εξυπηρετεί καλύτερα όλους τους χρήστες του.

Τεύχος 197

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ