Skip to main content
4 September 2023 06:58

Υδατογραφήματα για εικόνες που δημιουργούνται μέσω AI  

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην πρόληψη της διάδοσης της παραπληροφόρησης, η Google παρουσίασε ένα αόρατο, μόνιμο υδατογράφημα στις εικόνες που θα τις αναγνωρίζει ως δημιουργημένες από υπολογιστή. 
Η τεχνολογία που ονομάζεται SynthID ενσωματώνει το υδατογράφημα απευθείας στις εικόνες που δημιουργούνται από το Imagen, μία από τις πιο πρόσφατες γεννήτριες κειμένου σε εικόνα της Google. Η ετικέτα που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη παραμένει ανεξάρτητα από τροποποιήσεις, όπως η προσθήκη φίλτρων ή αλλαγμένων χρωμάτων. 
Το εργαλείο SynthID μπορεί επίσης να σαρώσει τις εισερχόμενες εικόνες και να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχουν δημιουργηθεί από το Imagen, σαρώνοντας για το υδατογράφημα με τρία επίπεδα βεβαιότητας: ανιχνεύεται, δεν ανιχνεύεται και πιθανώς ανιχνεύεται. 
Μια beta έκδοση του SynthID είναι τώρα διαθέσιμη σε ορισμένους πελάτες του Vertex AI, της πλατφόρμας γεννητικής AI της Google για προγραμματιστές. Η εταιρεία αναφέρει ότι το SynthID, που δημιουργήθηκε από τη μονάδα DeepMind της Google σε συνεργασία με το Google Cloud, θα συνεχίσει να εξελίσσεται και μπορεί να επεκταθεί σε άλλα προϊόντα της Google ή σε τρίτους. 

Τεύχος 341

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ