Skip to main content
8 April 2024 06:50

Υβριδικό δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού από τη Chevron

Η Chevron ναύλωσε το πρώτο της υβριδικό ηλεκτρικό δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού καυσίμων. Το τάνκερ έφτασε στις εγκαταστάσεις της Σιγκαπούρης το περασμένο καλοκαίρι. Το υβριδικό πλοίο θα τροφοδοτεί με καύσιμα της Chevron τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ αναμένεται να καταναλώνει περίπου 20% λιγότερα καύσιμα σε σύγκριση με ένα συμβατικό δεξαμενόπλοιο, γεγονός που θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων και το επιχειρησιακό του κόστος.

Παρόμοια με ένα υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το πλοίο διαθέτει σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και κινητήρα που λειτουργεί με καύσιμο. Θα συμπληρώνει με ηλεκτρική ενέργεια σε περιόδους υψηλής κατανάλωσης για να επιτρέψει στους κινητήρες να μειώσουν τη χρήση καυσίμου. Αντί για τρεις ηλεκτρομηχανές, όπως έχει ένα συμβατικό δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού καυσίμων αυτού του μεγέθους, το εν λόγω πλοίο έχει δύο ηλεκτρομηχανές και ένα σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει χερσαίες εγκαταστάσεις φόρτισης που περιλαμβάνονται στα σχέδια ηλεκτροδότησης της Σιγκαπούρης. Η ενεργοποίηση των μπαταριών χωρίς την ανάγκη καυσίμου θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων σε αυτόν τον τομέα που είναι δύσκολο να μειωθεί.

ΤΕΥΧΟΣ 484

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ