Skip to main content
4 September 2023 06:46

Τράπεζα Πειραιώς: Σύστημα φωνητικής υποστήριξης σε ATM  

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε περισσότερα από 550 ΑΤΜ του δικτύου καταστημάτων της, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία. Το έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). 
Ειδικότερα, το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε γραφή braille πολύ κοντά στο σημείο υποδοχής των ακουστικών, ενώ τα ΑΤΜ που έχουν ενεργοποιημένο το λογισμικό καλύπτουν το σύνολο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. 
Επιπροσθέτως, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση του συνόλου των καρτών με νέες που φέρουν σύστημα γραφής braille, με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία, καθώς το μήνυμα διαχέεται σε όλους τους πελάτες της. Ενδεικτικά, το 2022 εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες με γραφή braille και σχεδόν 200.000 πιστωτικές. 

Τεύχος 341

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ