Skip to main content
6 February 2024 15:28

Το Security Report αμύνεται εναντίον των αθέμιτων επιθέσεων

Αγαπητοί αναγνώστες,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησε σε μέρος της αγοράς ένα φυλλάδιο, που είχε εμφανώς παραποιημένο το λογότυπο (σήμα, χρώμα, γραμματοσειρά), αλλά και εμφανώς την ίδια θεματολογία με το περιοδικό Security Report, το οποίο απεστάλη σε μέρος της βάσης δεδομένων της εκδοτικής εταιρίας Libra Press.

Η εταιρία μας Libra Press έχει κατοχυρώσει πριν 12 χρόνια στο Υπουργείο Εμπορίου το εμπορικό σήμα του γνωστού περιοδικού Security Report σε πολλές και διαφορετικές κλάσεις. Για αυτόν τον λόγο, δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη στην εμφανή απομίμηση του σήματός της και προχώρησε σε μία σειρά νομικών ενεργειών, ξεκινώντας με πρώτη την προσφυγή για έκδοση ασφαλιστικών μέτρων.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2024 δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση, η οποία διατάζει την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του συγκεκριμένου φυλλαδίου, την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της χρήσης της λέξης SECURITY στον τίτλο του και ταυτόχρονα την απαγόρευση ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ των πόρων της εταιρίας μας (email, δεδομένα, λίστες, τιμολόγια).

Το περιοδικό μας υποστηρίζει εδώ και χρόνια τα συμφέροντα του τεχνικού εγκαταστάτη και φροντίζει πάντα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή του. Για αυτό, σε περίπτωση που με όποιο τρόπο φτάσει στα χέρια σας αυτό το φυλλάδιο, να είστε επιφυλακτικοί και να μας ενημερώσετε, καθώς η διανομή του είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Αυτή δεν είναι η μόνη δολιοφθορά που έχει υποστεί η εταιρία μας από τον εν λόγω υπαίτιο, καθώς προ ολίγων μηνών είχε προηγηθεί η κλοπή των σελίδων social media του ηλεκτρονικού περιοδικού Techmail της Libra Press και η μετονομασία τους προς όφελός του, αλλά και η παράνομη χρήση μέρους της βάσης δεδομένων της εταιρίας μας. Ενέργειες που είναι προφανώς αθέμιτες και καταδικαστέες.

Βρισκόμαστε μεν σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς και ο καθένας μπορεί να κάνει όποια επαγγελματική προσπάθεια επιθυμεί, όμως αυτή θα πρέπει να είναι όντως καινοτόμα και να μην χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται με αθέμιτο τρόπο τους πόρους της εταιρίας μας, όπως άλλωστε διατάζει και η  δικαστική απόφαση που εξεδόθη.

Θεωρούμε χρέος μας προς τους επί χρόνια συνεργάτες μας, να σας ενημερώσουμε για την παραπάνω εξέλιξη και σας προτείνουμε να κρατήσετε επαγγελματικές αποστάσεις από επαγγελματίες που ασκούν τέτοιες πρακτικές!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ