Skip to main content
1 April 2024 07:58

Samsung Galaxy A55 5G: Η ναυαρχίδα της μεσαίας κατηγορίας

Το Galaxy A55 της Samsung ενσωματώνει μια «χορταστική» και εξαιρετικά φωτεινή AMOLED οθόνη 6,6 ιντσών, την οποία προστατεύει η «ασπίδα» του Corning Gorilla Glass Victus+. Διαθέτει πιστοποίηση στεγανοποίησης IP67 και χαίρει της προστασίας της ολοκληρωμένης πλατφόρμας Samsung Knox, που έχει σχεδιαστεί με στόχο να εξασφαλίσει την προστασία των σημαντικών πληροφοριών, να προστατεύει από πιθανές αδυναμίες μέσω ασφαλούς end-to-end hardware και να ανιχνεύει απειλές σε πραγματικό χρόνο σε συνδεδεμένες συσκευές.

Παράλληλα, το Auto Blocker είναι ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, το οποίο όταν ενεργοποιείται μπορεί να αποκλείσει τις εγκαταστάσεις εφαρμογών από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, να παρέχει ελέγχους εφαρμογών για την ανίχνευση πιθανού επιβλαβούς κώδικα και να αποκλείσει κακόβουλες εντολές και εγκαταστάσεις λογισμικού στη συσκευή, κατά τη σύνδεση με καλώδιο USB.

Με chipset διαδικασίας παραγωγής 4nm ώστε να εξασφαλίζονται επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, το A55 κατορθώνει να αξιοποιήσει συνετά την τροφοδοσία της μπαταρίας των 5.000mAh, η οποία οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως φορτίζει στα 25W, ταχύτητα χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής. Αντιθέτως, μόνο χαμηλές δεν είναι οι ταχύτητες που χαρίζει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής του Exynos 1480 chip, τον οποίο συνθέτουν τέσσερις Cortex-A78 πυρήνες, χρονισμένοι στα 2.75GHz και τέσσερις Cortex-A55 πυρήνες στα 2.0GHz.

Η κύρια κάμερα του Galaxy A55 5G επιστρατεύει τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τον 50MP αισθητήρα για να δώσει έμφαση στο Nightography, τη δυνατότητα για αξιόλογες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με μεγάλο διάφραγμα f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση, ο ευρυγώνιος φακός χαρίζει εντυπωσιακά, για τα δεδομένα της κατηγορίας, αποτελέσματα. Την τριάδα συμπληρώνουν η 12MP κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2 και η 5MP Macro κάμερα για τα κοντινά πλάνα. Η καταγραφή βίντεο μπορεί να γίνει και σε ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, τόσο από την κύρια κάμερα όσο και από αυτήν της πρόσοψης, η οποία διακρίνεται, χάρη στον αισθητήρα των 32MP, και για τις ποιοτικές της φωτογραφίες.

ΤΕΥΧΟΣ 479

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ