Skip to main content
7 July 2023 06:56

Το Gmail ασπάζεται την Τεχνητή Νοημοσύνη

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Καθώς τα εξωτερικά εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, γίνονται δημοφιλή για τη συγγραφή δοκιμίων, επιστολών και βιογραφικών σημειωμάτων, η Google κάνει την πρόσβαση στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ακόμη πιο εύκολη, ενσωματώνοντας την τεχνολογία στον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail.

Το Help Me Write, το οποίο ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κο Sundar Pichar, κατά τη διάρκεια του Google I/O τον Μάιο, αποτελεί μία λειτουργία που αξιοποιεί τη γενεσιουργό AI για τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια προτροπή μέσα στο νέο παράθυρο μηνυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε μια ξεχωριστή εφαρμογή ή να συνδεθείτε σε έναν ξεχωριστό ιστότοπο, να εισαγάγετε μια προτροπή, να αντιγράψετε την απάντηση και στη συνέχεια, να την επικολλήσετε ξανά στο νέο σας μήνυμα. Το Gmail θα τα κάνει πλέον όλη τη διαδικασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Help Me Write για το Gmail:

• Εγγραφείτε στο Google Workspace Labs.

• Ανοίξτε ένα νέο μήνυμα στην εφαρμογή Gmail.

• Πατήστε την επιλογή «Βοήθεια για το γράψιμο».

• Εισάγετε την προτροπή σας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα προτροπών που μπορείτε να δώσετε στον βοηθό Help Me Write Gmail της Google: Αίτημα βοήθειας από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών που απαντά στο πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον κλειδωμένο λογαριασμό σας, αίτημα επιστροφής ενός προϊόντος που αγοράσατε κ.ά.

• Δώστε ανατροφοδότηση (προαιρετικά).

• Ελέγξτε το προσχέδιο του e-mail σας και στείλτε το.

Το Gmail, έτσι, θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα e-mail για εσάς, το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε ώστε να το κάνετε πιο επίσημο ή ανεπίσημο, πιο εκτενές ή πιο σύντομο, ή να προσθέσετε και να ξαναγράψετε ό,τι θέλετε.

Τεύχος 322

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ