Skip to main content
22 November 2022 07:55

Το CBS News επανήλθε στο Twitter μετά από 40ωρη παύση

Του Χάρη Ματθαίου

Το CBS News συνεχίζει τις αναρτήσεις του στο Twitter, μετά από τη διακοπή της δραστηριότητάς του στην κοινωνική πλατφόρμα του Elon Musk για περίπου 40 ώρες. Σε ανακοίνωσή του, το αμερικάνικο δίκτυο τονίζει ότι συνεχίζει να αξιολογεί τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση.

Πολλοί διαφημιστές έχουν δηλώσει ότι παγώνουν τις διαφημιστικές δαπάνες στο Twitter εν μέσω του χάους που προκάλεσε ο Elon Musk, όμως το CBS News ήταν το πρώτο μεγάλο αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης που την Παρασκευή ανακοίνωσε δημόσια ότι αποχωρεί από το Twitter. Η αντίδραση του CBS News ήρθε ως αποτέλεσμα των δραστικών αλλαγών που έκανε ο Musk στην εταιρεία, από τις 27 Οκτωβρίου που ανέλαβε το Twitter. Αφού πρώτα ξεφορτώθηκε την ανώτερη διευθυντική ομάδα, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και απέλυσε το 50% του προσωπικού του Twitter. Στη συνέχεια, στις 17 Νοεμβρίου εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter παραιτήθηκαν, καθώς ο Musk είχε θέσει προθεσμία στους εργαζόμενους να δηλώσουν τη δέσμευσή τους σε «εξαιρετικά σκληρές» συνθήκες εργασίας. Το CBS News ανησυχούσε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των πληροφοριών στο Twitter, δεδομένης της αποχώρησης του βασικού προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη διαχείρισή τους. Η μαζική έξοδος εργαζομένων από το Twitter, που ο αριθμός των υπαλλήλων του εκτιμάται ότι τώρα είναι μικρότερος από 2.500, ενώ πριν από την είσοδο του Musk ήταν 7.500, έχει κλιμακώσει τους φόβους ότι η πλατφόρμα πιθανότατα θα αρχίσει να καταρρέει λειτουργικά.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Elon Musk ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του Donald Trump στο Twitter, μετά την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Τεύχος 177

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ