Skip to main content
10 February 2022 08:53

Το 1ο παγκόσμιο κύπελλο κυβερνοασφάλειας στο ΚΠΙΣΝ

Λόγω της έλλειψης δεξιοτήτων και γνώσεων που απαιτούνται για την προστασία της κοινωνίας μας από κυβερνοεπιθέσεις, είναι κρίσιμο οι επόμενες γενιές να εκπαιδευτούν ώστε να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και να εξασφαλίσουν έναν ασφαλή και θωρακισμένο κυβερνοχώρο.
Για τον λόγο αυτό, ο ENISA, μαζί με άλλους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, αποφάσισε να σχεδιάσει και να φιλοξενήσει για πρώτη φορά το International Cybersecurity Challenge (ICC), ξεκινώντας μια νέα εποχή.
Το 1ο International Cybersecurity Challenge θα πραγματοποιηθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πράσινου της Αθήνας. Στο ICC θα συμμετάσχουν έως και εννέα διεθνείς ομάδες που αποτελούνται από 15 εθνικούς παίκτες ηλικίας 18-26 ετών από όλο τον κόσμο. Οι ομάδες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά από challenges, όπως web application και system exploitation, cryptography, reverse engineering, hardware challenges, forensic analysis και attack/defence.
Το πρώτο ICC θα απαρτίζεται από περισσότερα από 4.000 νέα ταλέντα της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας, με περισσότερες από 64 χώρες να συμμετέχουν ενεργά. Κάθε γεωγραφική περιοχή θα εκπροσωπείται από μια ομάδα νέων ταλέντων που βρίσκονται στις αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές και θα είναι υπεύθυνη για την επιλογή και την εκπαίδευση των μελών της ομάδας τους μέσω προκαταρκτικών challenges με τη μορφή CTF. Οι 15 κορυφαίοι παίκτες στα προκαταρκτικά CTFs θα σχηματίσουν τις περιφερειακές ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τους τελικούς και την τελετή απονομής τον ερχόμενο Ιούνιο.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του διαγωνισμού, οι περιφερειακές ομάδες θα διαγωνιστούν σε CTF challenges τύπου Jeopardy, όπως web applications, reverse engineering, hardware και forensics. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, επιλεγμένες ομάδες θα διαγωνιστούν σε ένα attack/defence challenge.
Με στόχο πάντα έναν διαφανή και δίκαιο ανταγωνισμό, η οργάνωση του ICC παρακολουθείται και διασφαλίζεται από μια Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από κυβερνητικούς και περιφερειακούς φορείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του International Cybersecurity Challenge.

Τεύχος 8

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ